27 / 04 / 2024

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

Yurt dışı emlak yatırımları gündemden düşmezken, Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz Türk vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını belirterek, İngiltere, Dubai, Miami'nin önde geldiğini söyledi.



Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, Schengen ülkelerine vize sıkıntısı,  dövizle kiranın kaldırılması ve deprem korkusunu aşmak isteyen Türk vatandaşları, gayrimenkul yatırımında rotayı Avrupa’ya çevirdi. Paylaşılan bilgilere göre yatırım yoluyla dolar ve euro ile kira kazancının dışında Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım, ticaret ve çalışma olanakları Türk yatırımcıları da oldukça cezbediyor. Konut yatırımlarında Türkler en çok Yunanistan, İngiltere’ye ilgi gösterirken ayrıca dövizle kira geliri için yapılan yatırımlarda da İngiltere önde. Onu Dubai ve Miami takip ediyor. 

Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre Türk yatırımcıların yurt dışına ilgisinin arttığını belirterek, dünyada da benzer bir eğilim gözlemlendiğini dile getiren Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, bazı yatırımcılar için gayrimenkul yatırımı, bazıları için oturma izni, vizesiz serbest dolaşım hakkı ve deprem korkusu gibi faktörler önemli olsa da, genel eğilimin yurt dışında yatırım yapma şeklinde olduğunu belirtti. Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan açıklamasında bugün Amerikalıların bile Avrupa’da oturum izni almanın yollarını araştırdığını kaydederek, İngilizlerin de Avrupa’daki oturum izni programlarına yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Açıklamasında Hatta Asya’dan Çin, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerin vatandaşlarının da Batı’ya geçmek istediğini ve Türkiye’nin bu süreçte ilgi çeken gözde ülkeler arasında yer aldığını kaydeden Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta  Nazaran, Türk vatandaşlığı bazı ülkelerin için son derece kıymetli bir statü olduğunu kaydetti. 

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: "Örneğin Amerika’ya yerleşmek isteyen Çinliler için Türk vatandaşlığı oldukça önemli bir avantaj şeklinde  görülüyor” 

Yaptığı açıklamada Türkiye’ye de yabancıların ilgisinin arttığını belirten Teuta Narazan, yabancılara yapılan konut satışında yıl genelinde artış beklediklerini belirtti.


İADE GARANTİLİ DEVLET FONU


Vatandaşlık programlarıyla pek çok ülkenin, ulusal fonlara bağış ya da gayrimenkul yatırımı yoluyla yatırımcılara 1. derece akrabalara anında 2. bir pasaport imkânı sunduğunu da dile getiren Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta  Narazan, “Örnek vermek gerekirse Karayip Adaları, hızlı bir biçimde vatandaşlık ve pasaport hakkı programı sunuyor. Programlar genel olarak 100 bin dolardan başlayan iade garantili devlet fonlarını kapsıyor” diye konuştu.

KİRAYA ZAM SINIRI ETKİLİ OLDU

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türk vatandaşlarının yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını kaydeden Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz, kiraya yüzde 25 zam sınırının da yaşanan bu durumda oldukça etkili olduğunu dile getirdi.

Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz açıklamasında özellikle lüks semtlerdeki konut sahiplerinin söz konusu bu kısıtlamalardan çok fazla etkilendiğini kaydederek bu durumda konut sahibinin parasını yurt dışında değerlendirmek için yurt dışına gitme ihtiyacı hissettiğini ve döviz bazında kira geliri elde etmek istediklerini söyleyerek, "Türkler’in yurt dışında yatırım talebi son birkaç senede arttı” diye konuştu.

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

 


YAZLIK FİYATINA MALİKANE

Yaptığı açıklamada ülkemizde Güney bölgelerindeki emlak fiyat artışlarının endişe verici boyutlara ulaştığına değinen Armağan Akyüz, ülkemizde konut fiyatlarının, İngiltere’de bahçeli bir evi Yunanistan’da malikhane seviyelerinde olduğunu kaydetti. Bazı müşterilerin Türkiye’de yazlık almak yerine, Yunanistan adalarındaki projeleri seçtiğini kaydeden Armağan Akyüz, Girit ve Atina’ya yakın adalarda uygun fiyatlı ve cazip projeler olduğunu kaydetti. Armağan Akyüz açıklamasında İngiltere’de de özellikle 2. ve 3. bölgelerde bahçeli konutların daha uygun fiyatlarla satıldığını belirterek, söz konusu bu durumun Türkiye’nin turizm endüstrisindeki dengelerinin değişmesine sebep olduğunu söyledi.

Türk yatırımcıların, yurt dışında çeşitli alanlara bazı ilginç yatırımlar yaptığına da değinen Armağan Akyüz, “Örnek vermek gerekirse, danışanlarımıza domates tarlaları, şarap bağları ve oteller gibi farklı varlıkların satışlarını yapıyoruz” diye konuştu. Yaptığı açıklamada eskiden yalnızca milyon dolarları olan büyük holding sahiplerinin yurt dışında gayrimenkul yatırımı yaptığını kaydeden Akyüz, şimdi 150 bin doları olan beyaz yakalıların da bu yatırımlara ilgi gösterdiğini ve KOBİ’lerin de bu tabloda yer aldığını söyledi.

800 BİN DOLAR

Ayrıca açıklamasında ABD’de EB-5 Vizesi’nin, GreenCard ve Vatandaşlık Programı olduğunu dile getiren Teuta Narazan, “Söz konusu program, 800 bin dolar doğrudan EB-5 yatırımını kapsıyor ve 5 sene sonra yatırımın iadesini sağlıyor." diyerek, ABD’de çalışma ve ikamet izninin 5 sene sonra kalıcı GreenCard ve ABD vatandaşlığı imkânı sunduğunu da sözlerine ekledi.

ŞOK 28 Şubat 2024 aktüel ürünler kataloğu! 28 Şubat 2024'te ŞOK'ta seçili ürünlerde indirim var!

Migros ilk mağazasını 1957'de Beyoğlu'nda açmış!

1952'de Şişli gecekonducuların haklı isyanı: Yerlerimiz parsellensin! 


Geri Dön