27 / 04 / 2024

Migros ilk mağazasını 1957'de Beyoğlu'nda açmış!

Migros ilk mağazasını 1957'de Beyoğlu'nda açmış!

Migros ilk sabit mağazasını 1957 yılında Beyoğlu'nda, ikinci mağazasını ise Beyazıt'ta açmış.



Migros ilk sabit mağazasınız 16 Şubat 1957 yılında Beyoğlu'nda açmış. İlk mağazanın Beyoğlu;2nda açılmasına yönelik gelen şikayatlerden sonra ikinci mağazası da Beyazıt'ta açılmış. 

ŞEHRİN GIDA İHTİYACININ  YÜZDE 15'İNİ KARŞILADI

Migros bu sene şehrin gıda ihtiyacının yüzde 15'ini karşılamış. Migros elinde mal stokladığına dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmiş ''Ateşe kar dayanır mı?'' ifadesine yer verilmiş.

Söz konusu haber 10 Aralık 1957 yılında Vatan Gazetesi'nde '' Migros şehrin gıdasının yüzde 15'ini temin edecek'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

Migros şehrin gıdasının yüzde 15'ini temin edecek

Migrosun şehrimizde  16 aralıkta açacağını bildirmiş ilk sabit mağaza bir müddet daha geçikecek ancak bu ayın sonlarında faaliyete geçebilecektir.

İlk mağazanın bir hassa Beyoğlu'nda tesis edilmesi yüzünden ileri sürülen şikayetler dikkate alınarak ikincinin  Beyazıt'ta kurulması kararlaştırılmış ve gerekli çalışmalara bailanmıştır. İlgililer 1958 yılı sonuna kadar sehir dahilinde 6 sait mağazanın  faaliyette olacağı bildirilmiştir. Öte yandan Migrosun bu sene şehrin gıda ihtiyacının yüzde 15 ini karsiladığı belirtilen hususlar arasındadır. Geçen sene karşılanan miktar yüzde 8 civarındaydı. 

Aynı teşkilat tarafından hazırlanmakta olan sebze konserveleri ile tuşular  da bu ayın sonlarına doğru piyasaya sürülecektir. Migros ileri gelenleri elde stok malları bulunup bukunmadığı sorusuna da şu cevabı vermektedir: ''Ateşe Kar dayanır mı?''

1952'de Şişli gecekonducuların haklı isyanı: Yerlerimiz parsellensin! 

Geri Dön