14 / 05 / 2024

erozyonu önlemek için 150 bin fidan

erozyonu önlemek için 150 bin fidan

ORMAN Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Muş'un köylerinde erozyonu önlemek için 250 hektar alanda sürdürülen çalışmada 150 bin fidan dikimine başlandı...

1957'de kira artışlarını önlemek için 5 maddelik öneri!

1957 yılında kira bedellerindeki fazla artış gündemde yer almış. Dar gelirli ailelerin kiraları ödeyememesi üzerine kiralardaki bu artışların önüne geçilebilmesi için 5 maddelik öneri sunulmuş. İşte o 5 madde...

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzun yavaşlamaması için hemen bunları yapmaya başlayın!

iPhone kullanıcıları, uzun süreli kullanımlarda telefonlarının yavaşladığından ve pilinin çok yavaşladığından şikayetçi. Bunu önlemek için birçok kişi yeni telefonlar aldı. Yeni bir telefon satın almadan önce, telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu vardır. İşte iPhone'unuzu hızlandırmak için bazı b

Hazine arazisindeki evin yıkımını engellemek için çatıya çıkan aileyi polis ikna etti!

Kayseri Talas'ta hazine arazisi üzerine inşa ettikleri ev ve ahırın yıkılmasını önlemek için av tüfeğiyle çatıya çıkan aynı aileden 3 kişiyi polis ikna etti.

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Venezüela akaryakıtsız kalmamak için İran'dan yardım istedi!!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip Güney Amerika ülkesinin akaryakıtsız kalmasını önlemek için yaşlanan bir rafinerisini takviyeyle çalıştırmak amacıyla İran'dan yardım istediği bildirildi.

Pamukkale Belediyesi vatandaş için tapu veznesi kurdu!

Denizli Pamukkale Belediyesi, tahakkuk-tahsilat ve beyan sureti vermek gibi işlemleri için belediyeye gelerek zaman kaybetmelerini önlemek adına, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne vezne kurdu.

Çanakkale Hedef İnşaat'tan mühür açıklaması!

Çanakkale'de birçok projeye imza atan Hedef İnşaat sahibi Mahmut Yılmaz'ın Gelibolu'da erozyonu önlemek için yaptığı taş duvar ve tuğla merdiven mühürlendi. Mahmut Yılmaz konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇATIDER'den inşaat sektöründeki can kayıplarını önlemek için uyarı!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada ölümlü iş kazalarının önemli bölümünün inşaat sektöründe yaşandığını belirtti.

Antalya Boğaçayı'nda taşkın için 1.6 milyar dolar harcanacak!

İMO eski başkanı Cem Oğuz, Boğaçayı Projesi’nde sadece taşkın için 1.6 milyar dolar harcanacağını belirterek, “Bu para Antalyalının cebinden çıkacak ve sadece taşkını önlemek için harcanacak” dedi

1946 yılında Belediye, konut buhranını önlemek için ev inşa edecek!

1946 yılında Belediye, şehirdeki konut buhranını önlemek için ilk etapta 5 bin bina inşa edecekmiş. Dar bütçelilere yönelik inşa edilecek evler kira paralarından ibaret taksitler mukabilinde satılacakmış.

1978 yılında gecekondu yapımını önlemek için Adalar ve Sarıyer pilot bölge seçilmiş!

1976 yılından 1978 yılına kadar Adalar'a 850 gecekondu yapılmış. Bu bölgelerde gecekondu yapımını önlemek ve yapımını kökünden kesmek için Adalar ve Sarıyer pilot bölge olarak seçilmiş.

Şekerbank'tan arazilerin birleşmesi için 5 yıl vadeli kredi desteği!

Şekerbank, tarımda parçalanmış arazileri birleştirip çiftçilerin köyden kente göç etmesini önlemek için Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nı başlattı. Arazilerin birleşmesi için 5 yıl vadeli kredi desteği sağlayacak..

Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında 150 bin fidan dikildi!

ORMAN Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Muş'un köylerinde erozyonu önlemek için 250 hektar alanda sürdürülen çalışmada 150 bin fidan dikimine başlandı...

erozyonu önlemek için 150 bin fidan Haberi

erozyonu önlemek için 150 bin fidan

ORMAN Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Muş'un köylerinde erozyonu önlemek için 150 bin fidan dikimine başlandı. 250 hektar alanda sürdürülen çalışmada köylüler hazırlanan araziye 50 bine yakın fidan dikti. 


 Çevre Orman Müdürlüğü, köylülerin Amasya, Tokat ve Sivas'a götürülerek o illerdeki erozyanla mücadele alanlarını gösterdiklerini belirterek, "Çam, akasya, ceviz ve kayısı fidanlarını köylüler dikti. Bizlere 100 bin fidan kaldı. Onları da kış gelmeden toprakla buluşturacağız"...