18 / 05 / 2024

Erzin Başlamış Kaplıcaları

Erzin Başlamış Kaplıcaları

HATAY'daki kaplıca sularının birçok hastalığa iyi geldiğinin tespit edilmesi üzerine kentte termal turizme yönelik yatırımlarda artış yaşandı. Turizmde ağır darbe yiyen Hatay'da yeni bir sektör canlanmaya başladı.

Doların ayak sesleri dünden gelmeye başlamıştı! Bakın dolar bugün kaç lira oldu?

Dolar haftanın son işlem günü  milyonlarca kişi tarafından yakından yurt içi piyasalarda takip edilmeye devam ediyor. Dün, Merkez Bankası faiz kararından sonra dolar yükseliş eğilimine devam etti, bugün de fırladı. Doların yükseliş ayak sesleri dünden gelmeye başlamıştı. Dolar bugün kaç lira oldu?

İsveç’te kaplıca köyü 50 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarındaki Satra Brunn köyü, 7.3 milyon dolara (50 milyon TL) satılıyor. Yaklaşık 340 bin metrekarelik köyde kaplıcalar yer alıyor. Ayrıca Satra Brunn’da, İsveç’in en saf yedi kaynağının birinden çıkan suyunun şişelendiği bir de tesis de mevcut.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Bağlam İnşaat Metal Oto Yedek Parça Plastik Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bağlam İnşaat Metal Oto Yedek Parça Plastik Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeli ile Durdu Yeşil tarafından kuruldu. 

Özhaseki: Fikirtepe'de müteahhitliğe başlıyoruz!

Kentsel Tasarım Semineri'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Fikirtepe kentsel dönüşümü ile ilgili "Şimdi bir sürü insan batmış, evinden ayrılmış ve dışarıda insanlar artık kira yardımı da alamamaya başlamışlar. Bakanlık olarak gittik şimdi müteahhitliğe başlıyoruz." dedi.

İsmail Kahraman: En çok inşaat yapan başkan benim!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimindeki saldırısı sonrasında Meclis'te bir çok inşaat çalışmaları başlamıştı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ''en çok inşaat yapan başkan benim'' dedi. 

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvurusunda bugün son gün!

Altına dayalı kira sertifikası 2. etap başvuruları 9 Ekim'de başlamıştı, bugün sona eriyor. 3. etap talepleri ise 16 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında alınacak...

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

TOKİ Kayaşehir 2017 konut başvuruları yarın sona eriyor!

TOKİ Kayaşehir Konutları için başvuru dönemi yarın sona eriyor. Kayaşehir TOKİ Evleri için başvurular 5 Eylül'de başlamıştı...

Kayabaşı TOKİ 2017 son başvuru tarihi ne zaman?

Kayabaşı TOKİ son başvuru tarihi 20 Eylül 2017 olarak belirlendi. Projedeki konutlar için başvurular 5 Eylül'de başlamıştı.

Kahramanmaraş'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl proje kapsamına alınan kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk kazma Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı törenle vuruldu ve kentsel dönüşüm başlamış oldu.

Ceyhan TOKİ son başvuru tarihi!

Ceyhan TOKİ son başvuru tarihi bugün olarka belirlendi. Projede yer alan konutlar için başvurular 13 Nisan'da başlamıştı.

TOKİ Amasya Merzifon 4.Etap son başvuru günü!

TOKİ Amasya Merzifon 4.Etap'ta yer alan 152 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projedeki konutlar için başvurular 27 Mart tarihinde başlamıştı.

Erzin Başlamış Kaplıcaları Haberi

Erzin Başlamış Kaplıcaları

 HATAY'daki kaplıca sularının birçok hastalığa iyi geldiğinin tespit edilmesi üzerine kentte termal turizme yönelik yatırımlarda artış yaşandı. Suriye'deki iç savaş nedeniyle turizmde ağır darbe yiyen Hatay'da yeni bir sektör canlanmaya başladı. Hatay'ın değişik noktalarında bulunan Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları, Erzin Başlamış Kaplıcaları ve Şifalı Suları, Reyhanlı Hamamı, Kisecik Köyü Şifalı Suyu ve Alaattin Köyü Termal Suyu'nun; romatizmal hastalıklardan deri hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarından kadın hastalıklarına, göz hastalıklarından metabolizma bozukluklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. 

Son yıllaıda yerli ve yabancı turistlerin termal turizme olan ilgisinin artması üzerine Hatay da elindeki bu kaynağı en iyi şekilde değerlendirme, termal turizmden payını alabilme adına çalışmalar yapılıyor.


Hürriyet...