05 / 05 / 2024

Hatay termal turizmden umutlu!

Hatay termal turizmden umutlu!

HATAY'daki kaplıca sularının birçok hastalığa iyi geldiğinin tespit edilmesi üzerine kentte termal turizme yönelik yatırımlarda artış yaşandı. Turizmde ağır darbe yiyen Hatay'da yeni bir sektör canlanmaya başladı.



 HATAY'daki kaplıca sularının birçok hastalığa iyi geldiğinin tespit edilmesi üzerine kentte termal turizme yönelik yatırımlarda artış yaşandı. Suriye'deki iç savaş nedeniyle turizmde ağır darbe yiyen Hatay'da yeni bir sektör canlanmaya başladı. Hatay'ın değişik noktalarında bulunan Reyhanlı Hamamat Kaplıcaları, Erzin Başlamış Kaplıcaları ve Şifalı Suları, Reyhanlı Hamamı, Kisecik Köyü Şifalı Suyu ve Alaattin Köyü Termal Suyu'nun; romatizmal hastalıklardan deri hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarından kadın hastalıklarına, göz hastalıklarından metabolizma bozukluklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. 

Son yıllaıda yerli ve yabancı turistlerin termal turizme olan ilgisinin artması üzerine Hatay da elindeki bu kaynağı en iyi şekilde değerlendirme, termal turizmden payını alabilme adına çalışmalar yapılıyor.


Hürriyet Ek


Geri Dön