23 / 07 / 2024

erzincan altın çıkarma faaliyetleri

erzincan altın çıkarma faaliyetleri

Erzincan'ın İliç İlçesi'ndeki Avrupa'nın sayılı Türkiye'nin ise ikinci büyük altın madeni olan Çöpler Köyü'ndeki sahadan yılda 6.2 ila 6.5 ton arasında altın üretiliyor...

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Faiz ve borsa yükseldi, dolar ve altın rekor kırdı! En çok kazandıran hisseler 17-21 Temmuz'da parlayanlar listesinde!

17-21 Temmuz haftasında Borsa İstanbul dalgalıydı. Yatırımcılar, karmaşık tablo ve yükseliş-düşüşlerle karşılaştı. Merkez Bankası faiz kararları dolar/TL kurunu rekor seviyelere taşıdı. Dolar ve altın fiyatları da oynak seyretti.

Altın fiyatları karmaşık! Kuyumculara yoğun ilgi: Gram ve çeyrek altında hızlı değişim!

Altın fiyatları dalgalanıyor, yatırımcılar endişeli. Seçim sonrası yaşanan belirsizlik ve FED'in faiz kararı altın fiyatlarını etkiliyor. Gram altın, çeyrek altın gibi birimlerdeki yükseliş zamanı belirsiz. Piyasalar seçim sonuçlarını bekliyor. Yatırımcılar dikkatli olmalı.

Türkiye'nin altın çıkartma başarısı dünyayı salladı! Türkiye'ye talep yağıyor!

Türkiye'nin altın madenlerini çıkarma başarısı resmen dünyayı salladı. Bu anlamda birçok ülke Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı.

İşte karşınızda gram altının yıl sonu fiyatı! Hepsi yalan tek gerçek bu! Bu haber okunmadan altın alınmaz

Altında karmaşık günler yaşanmaya devam ederken geride bırakmış olduğumuz ağustos ayına yükseliş ile start veren gram altın, düşüş eğilimi sergilemekte. Yatırımcılar ve vatandaşlar ise gram altının önümüzdeki dönemlerde nasıl bir hal alacağını oldukça merak etmekte.

AVM yönetimine dair 23 altın ipucu!

AVM ve Karma Projeler Genel Müdürü Engin Yıldırım, AVM yönetimine dair 23 altın ipucu verdi...

Erzincan Altınbaşak'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte Erzincan Altınbaşak Belediyesi belde içersindeki çalışmalarını hızlandırdı. Haydar Polat, "Beldemizde birçok yerde çalışmalar başladı. Belde halkına daha iyi hizmet verebilmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Erzincan Altınbaşak'ın çehresi değişiyor!

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte Erzincan Altınbaşak Belediyesi belde içerisinde ki çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Başkanı Haydar Polat, birçok mahallede kaldırım ve yol çalışmalarının başladığını belirtti.

Erzincan‘da yılda 6.5 ton altın üretiliyor!

Erzincan'ın İliç İlçesi'ndeki Avrupa'nın sayılı Türkiye'nin ise ikinci büyük altın madeni olan Çöpler Köyü'ndeki sahadan yılda 6.2 ila 6.5 ton arasında altın üretiliyor...

Koza Altın Gümüşhane tesisini kapatıyor!

Koza Altın bir süre önce altın çıkarma faaliyetlerinin durdurulduğu Gümüşhane' deki Mastra Altın Madeni' ni kapatacağını Koza Altın’ dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’ na (KAP) bildirdi...

Çankaya Sinpaş Altın Oran satılık daire fiyatları!

Sinpaş GYO girişimi ile Ankara 'da hayata geçirilen Çankaya Sinpaş Altın Oran satılık daire fiyatları 1+1 daireler için 223 bin TL'den başlangıç gösteriyor...

Polisan 3. kez Altın Marka Ödülü aldı!

Polisan, Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTKD) tarafından 3. Kez “Altın Marka” ödülüne layık görülürken, derneğin “Tüm Tüketicilere Tavsiye Ediyoruz” ibaresini kullanmaya hak kazandı...

erzincan altın çıkarma faaliyetleri Haberi

erzincan altın çıkarma faaliyetleri


Erzincan'ın İliç İlçesi'ndeki Avrupa'nın sayılı Türkiye'nin ise ikinci büyük altın madeni olan Çöpler Köyü'ndeki sahadan yılda 6.2 ila 6.5 ton arasında altın üretiliyor. Türkiye'de üretiminin yaklaşık yüzde 20'lik kısmını karşılayan ve ekonomiye 750 milyon dolar katkı sağlayan sahada binden fazla işçi çalışıyor.


Kent merkezine 110 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 200 nüfuslu İliç ilçesi altın günlerini yaşıyor. İlçeye 8 kilometre uzaklıktaki Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Maden İşletmesi projeye başladığı 1999 yılının ardından tüm jeolojik ve ekonomik çalışmaları 2007 yılında tamamladıktan sonra yatırım kararı aldı. 2008 yılında ÇED, GSM ve Orman izinlerinin alınması ile birlikte faaliyete başlayan işletmede 22 Aralık 2010 günü ilk altın dökümü gerçekleştirildi. Maden sahası içerisinde kalan 230 nüfuslu Çöpler Köyü tüm binaları ve müştemilatı ile maden...