07 / 05 / 2024

Erzincan Büyükgelengeç inceleme

Erzincan Büyükgelengeç inceleme

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, selden zarar gören il merkezine 155 kilometre uzaklıktaki Çayırlı ilçesine bağlı Büyükgelengeç köyünde incelemelerde bulundu.Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, yetkililerden bilgi aldı.

AFAD açıkladı! Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yaşanan depremin saat 01.30'da gerçekleştiğini ve depremin derinliğinin ise 5,67 kilometre olarak belirlendiği ifade edildi.

AFAD tek tek açıkladı: O ilin iki ilçesinde deprem alarmı! 7.9 büyüklüğünde...

AFAD tarafından hazırlanan rapora göre Kuzey Anadolu fayının geçtiği Erzincan’da yaşanabilecek büyük depremde, Trabzon’da en fazla etkilenecek iki ilçe peş peşe belli oldu. İşte son dakika ayrıntıları...

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

Naci Görür: Erzincan'da en az 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayının hassasiyetle baktığı bir konu olduğunu belirtti ve, "Burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazla" dedi.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar değişikliği için suç duyurusu!

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin inşaat firmasına imar peşkeşi çektiği Avenue İstanbul projesine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 850 milyon TL'lik rant vurgunu için suç duyurusunda bulunulacak. Valilik, inşaatta inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün müfettiş talebini onayladı. 

Lacivert ve Uskumru restoranları kazık çakılarak büyütülmüş!

CHP’li İBB Meclis Üyeleri Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulu Müdürlüğü’ne  kaçak büyümeyi ihbar ettiler.

Adana Büyükşehir'den konut atağı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. tarafından Sarıçam'da yapımına başlatılan İlimtepe Konutları'nın 156 konutluk ilk etap inşaatında inceleme yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Acil Yardım İstasyon Binası!

İnşaat çalışmaları biten binada inceleme yapan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, “ Manisalıların sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık hizmetlerine olan desteğimiz devam edecek” dedi.

İstanbul, Erzincan ve Elazığ için büyük deprem uyarısı!

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da İstanbul bölgesinde, Erzincan'ın doğusunda Erzincan Karlıova arasında büyük bir deprem bekliyoruz." dedi.

Erzincan'daki sel için Büyükgelengeç köyünde incelemelerde bulunuldu!

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, selden zarar gören il merkezine 155 kilometre uzaklıktaki Çayırlı ilçesine bağlı Büyükgelengeç köyünde incelemelerde bulundu.Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, yetkililerden bilgi aldı.

Erzincan‘da yılda 6.5 ton altın üretiliyor!

Erzincan'ın İliç İlçesi'ndeki Avrupa'nın sayılı Türkiye'nin ise ikinci büyük altın madeni olan Çöpler Köyü'ndeki sahadan yılda 6.2 ila 6.5 ton arasında altın üretiliyor...

En büyük teşvik belgesi 1 milyar 26 milyon dolarla Eriç Enerji’ye verildi!

Şubatta 5 milyar 629 milyon dolarlık yatırım öngören 249 projeye yatırım teşvik belgesi verildi. Şubatta en büyük teşvik belgesi 1 milyar 26 milyon dolarla, Erzincan’a HES projesi yapacak Eriç Enerji’ye verildi

Erzincan'da Büyük Çarşı'nın önündeki kaldırımlar ve merdivenler yenileniyor!

Erzincan Belediyesi şehir merkezinde bu güne kadar gerçekleştirdiği 10 iş merkezinde çevre düzenlemesi çalışmalarına çevre düzenlemesi çalışmalarına ilave olarak şimdide Büyük Çarşı'nın önündeki kaldırımları ve merdivenleri yeniliyor...

Erzincan Büyükgelengeç inceleme Haberi

Erzincan Büyükgelengeç inceleme

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, selden zarar gören Çayırlı ilçesine bağlı Büyükgelengeç köyünde incelemelerde bulundu.


İl merkezine 155 kilometre uzaklıktaki köyde, dün akşam saatlerinde meydana gelen sel nedeniyle 1 ev yıkıldı, 9 ev de hasar gördü. Bir evin duvarının yıkılması sonucu ev sahibi Dursun Güven ve misafir olarak bulunan Hüsnü ve Elif Kıran yaralandı. Selde, bazı araçlar ile ahırlar zarar gördü, sel sularına kapılan hayvanların telef olduğu bildirildi.


Türk Kızılayı Erzincan Şubesi'nin çadır, battaniye ve gıda yardımı götürdüğü köyde, İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.


Köyde inceleme yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, yetkililerden bilgi aldı.


İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Akdemir, sel nedeniyle bir evin, iki derenin buluştuğu noktada olması nedeniyle yıkıldığını belirterek, şunları kaydetti:


"Dokuz evimiz hasar gördü, çok sayıda ahırımız...