15 / 05 / 2024

Erzincan Erzurum karayolu

Erzincan Erzurum karayolu

Erzincan - Erzurum kara yolunda heyelan meydana geldi. Kara yolunun Erzurum istikameti tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, bölünmüş yolun diğer iki şeridinden kontrollü olarak sağlanıyor.

Ankara-Erzurum-Erzincan YHT projesinin akıbeti TBMM'de!

Ankara-Erzurum-Erzincan illeri arasında yapılması planlanan yüksek hızlı tren projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunceli-Erzincan karayoluna ilişkin 3 soru mecliste!

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli-Erzincan karayolu yapım çalışmalarını meclis gündemine taşıdı. Şaroğlu, sorularını Bakan Turhan'a sordu...

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının satışı onaylandı!

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının satışı onaylandı. Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarını 287 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.'ye satıldı..

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarını Albayrak aldı!

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının ihalesinde en yüksek teklifi Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ verdi...

ÖİB Erzincan ve Erzurum'daki şeker fabrikalarını özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikası satış yöntemi ile özelleştiriliyor...

Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattını bakanlık yapacak!

Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattının inşası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak.

Erzincan ve Erzurum'daki tramvay projeleri Bakanlığa devredildi!

Erzincan Belediye Başkanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına ait tramvay projeleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredildi..

Kop Tüneli'nin 5 bin 200 metresi delindi!

Doğu Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz'e bağlayacak, Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı'nda yapımı süren tünelin 5 bin 200 metrelik bölümünde delme işlemi tamamlandı.

Erzurum'da 4 il için cazibe merkezi irtibat bürosu açıldı!

Maliye Bakanı Ağbal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Erzurum'a kurulan "Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt Cazibe Merkezi İrtibat Bürosu" açılışını yaptı.

Ovit Tüneli'nde delme çalışmaları Eylül'de tamamlanacak!

Dünyanın en uzun ikinci tüneli olma özelliğini taşıyan, Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki Ovit Dağı'nda yapımı süren tünelde delme işleminin eylül sonuna doğru tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Erzurum Tortum Çayı'na HES için Çed süreci başladı!

Artvin karayolu üzerinde yer alan, 1987'de ilçe olan ve ‘Erzurum'un sebze ve meyve ambarı’ olarak nitelendirilen Uzundere’ye Hidroelektrik Santralı (HES) yapılacağı haberleri ilçede tepkiyle karşılandı.

Erzincan devlet hastanesinin ek bloğu Nisan ayında ihaleye çıkacak!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas-Erzincan ve Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren hatlarının yapımı için kolları sıvadıklarını belirtti.

Erzincan Erzurum karayolu Haberi

Erzincan Erzurum karayolu


Erzincan-Erzurum karayolunun Erzurum istikameti, heyelan nedeniyle tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.


Alınan bilgiye göre, Karasu Nehri'nde sağanağın etkisiyle oluşan su taşkını, Erzincan-Erzurum karayolunun 60. kilometresindeki Sansa Deresi mevkisinde heyelana neden oldu.


Yolun bazı bölümleri, taşkın sonucu kaya ve çamurla kaplandı. Yer yer çökmelerin oluştuğu karayolunun kenarındaki bariyerler de zarar gördü. Görevliler tarafından sökülen bariyerler, iş makineleri yardımıyla başka yere taşındı.


Erzincan-Erzurum karayolunun Erzurum istikameti tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.


Ulaşım, bölünmüş yolun diğer iki şeridinden kontrollü olarak...