15 / 05 / 2024

Erzincan-Erzurum-Kars yht

Erzincan-Erzurum-Kars yht

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor.

Ankara-Erzurum-Erzincan YHT projesinin akıbeti TBMM'de!

Ankara-Erzurum-Erzincan illeri arasında yapılması planlanan yüksek hızlı tren projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kars Şeker Fabrikası'ndan Erzurum Aziziye'de kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Erzurum Aziziye'de yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

Kars Şeker Fabrikası'ndan Erzurum'da kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Erzurum'da yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

Ankara-Erzurum YHT projesi meclis gündeminde!

Ankara Erzurum Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kars Şeker Fabrikası'ndan Erzurum'da kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Erzurum Pasinler'de yer alan gayrimenkulü kiraya verecek.

7 ilde çiftçiye ücretsiz hazine arazisi müjdesi!

Türkiye, dünya gündemine gelecek gıda güvenliğinde önemli bir adım daha atıyor. Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas’ta yer alan araziler çiftçiye, bedelsiz tahsis edilecek.

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının satışı onaylandı!

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının satışı onaylandı. Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarını 287 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret A.Ş.'ye satıldı..

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarını Albayrak aldı!

Erzurum ile Erzincan şeker fabrikalarının ihalesinde en yüksek teklifi Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ verdi...

ÖİB Erzincan ve Erzurum'daki şeker fabrikalarını özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikası satış yöntemi ile özelleştiriliyor...

Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattını bakanlık yapacak!

Erzincan ve Erzurum'daki iki tramvay hattının inşası, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak.

Erzincan ve Erzurum'daki tramvay projeleri Bakanlığa devredildi!

Erzincan Belediye Başkanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına ait tramvay projeleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredildi..

TOKİ Kars'ta bin konut inşa edecek!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bu yıl yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Turan, Erzurum, Kars ve Hakkari'de bin konut inşa edileceğini söyledi.

Erzurum'da 4 il için cazibe merkezi irtibat bürosu açıldı!

Maliye Bakanı Ağbal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı" kapsamında Erzurum'a kurulan "Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt Cazibe Merkezi İrtibat Bürosu" açılışını yaptı.

Erzincan-Erzurum-Kars yht Haberi

Erzincan-Erzurum-Kars yht

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor. Kars- Bakü-Tiflis demiryolu hattına bağlanması beklenen proje ile 710 kilometre demiryolu ağı örülecek. Diğer bir kesin proje çalışmasına ise Eskişehir'den başlanacak. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hattı faaliyete geçtiği zaman turizm açısından stratejik bir hızlı tren hattına kavuşulmuş olunacak. Bu hatla Türkiye'nin en büyük turizm şehirlerinden Antalya; İstanbul ve Bursa'ya da bağlanmış olacak. 423 kilometre uzunluğunda olacak hatta trenler, maksimum 250 kilometre hızda gidecek.


Proje için 9 milyar 180 milyon liranın ayrıldığı belirtiliyor. 2014 yılında proje için ÇED onayı alınan Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı için de proje çalışmalarına başlanılıyor. Proje için 5 milyar lira kaynak ayrıldığı belirtiliyor.


Karadeniz Bölgesi'nde de...