01 / 05 / 2024

Erzincan Kemah Tuzlaköy Barajı

Erzincan Kemah Tuzlaköy Barajı

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Erzincan'da Gölsu Projesi kapsamında inşa edilen Kemah Tuzlaköy Barajı'nın çalışmalarında sona gelindi.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Erzincan Kemah TOKİ'de 2+1'ler 608 bin TL'ye!

TOKİ'nin merakla beklenen 250 bin konut projesinde inşa edeceği Erzincan projelerinin detayları da yavaş yavaş netleşiyor. Peki TOKİ Erzincan Kemah projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Erzincan Kemah TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte Erzincan Kemah TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ Erzincan Aşağıgedik 285 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzincan Kemah Aşağıgedik Mahallesi projesinin ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Erzincan Kemah 285 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzincan Kemah projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Erzincan Kemah 285 konut ihalesi 12 Ekim'de!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Erzincan Kemah projesinin ihalesini 12 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Naci Görür: Erzincan'da en az 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayının hassasiyetle baktığı bir konu olduğunu belirtti ve, "Burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazla" dedi.

Erzincan'da yapılan bilimsel betonarme çalışması deprem yönetmeliğinde yer alacak!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde yapılan bilimsel betonarme çalışması, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (CEB-FIB) Korozyon Komitesi tarafından kabul edilerek, çalışmanın deprem yönetmeliğinde alınması için karar verildi.

TOKİ Erzincan Kemah 94 konut ihalesi yarın!

Erzincan Kemah Çarşı Mahallesi 94 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Erzincan Kemah 94 konut ihalesi 19 Mart'ta!

Erzincan Kemah Çarşı Mahallesi 94 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 19 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

TOKİ Erzincan Tarımköy kura sonuçları 29.04.2019!

TOKİ Erzincan Tarımköy kura sonuçları 29.04.2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Erzincan Tarımköy kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde hayata geçirdiği Tarımköy konutlarının kura çekilişi yapıldı.

Erzincan'a 5 yılda 850 milyon liralık yatırım!

AK Parti 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 5 yıllık görev süresinde Erzincan’a yapılan yatırımları ve yeni dönem için hazırladığı 48 yeni projeyi anlattı.

Erzincan Kemah Tuzlaköy Barajı Haberi

Erzincan Kemah Tuzlaköy Barajı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, münbit toprakları su ile buluşturma, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etme ve derelerdeki taşkın riskini azaltma amacıyla yapılan Kemah Tuzlaköy Barajı çalışmaları devam ediyor.


DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde, kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen Gölsu Projesi kapsamında Erzincan'ın da nasibini aldığını belirtti. 


Acu, şu bilgileri verdi:


"Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında bulunan Erzincan'da 2003-2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 138 bin 430 dekar zirai alanın sulamaya açılması, sulamaya açılan alanlardan 83 milyon gelir artışı sağlanması, 75 dere ıslahının yapılması, 66 yerleşim yerinin ve...