28 / 04 / 2024

erzurum İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ

erzurum İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ

Afet Kampüs ve Kompleksi içerisinde yer alan Lojistik Deponun yapımı tamamladı. İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ deponun kesin kabulünün 15 Mayıs’ta yapılacağını belirtti...

Silivri'deki yapıların yüzde 47’si 2000'den önce yapılmış: Dönüşümde 3+1 evimiz olacağına 2+1 evimiz olsun denmeli!

Silivri’de İl Afet Riski Azaltma Planı (İRAP) ve İlçe Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda deprem gerçeği, kentsel dönüşüm çalışmaları ve riskli binalar da masaya yatırıldı. Peki Silivri'de kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, hangi bankalar verir?

Kentsel dönüşüm kredisi, Afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamındaki kredilerdir. Peki, Kentsel dönüşüm kredisini hangi bankalar veriyor? İşte detaylar...

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

Naci Görür'den son dakika açıklaması: Vatandaşlar tazminat davası açabilirler!

İstanbul İl Afet ve Risk Azaltma Planı'yla ilgili önemli açıklamalar yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ilk kez resmi bir planda devlet kurumlarına görev verildiğini söyleyerek, vatandaşların tazminat davası açabileceğini dile getirdi.

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ı İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, anahtar cümlenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunuyor!

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı Hazırlık Toplantısı'nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 200 binden fazla riskli bina bulunduğunu dile getirdi. 

Süleyman Soylu'dan korkutan İstanbul depremi uyarısı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

Kendin yık kendin yap' modeli artık çok hızla ilerleyecek! 

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz da 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 2012'den beri çok sayıda harç ve vergi indirimi hakkında değerlendirme yaptı. 

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Tozkoparan'da hukuki süreç başladı!

İstanbul’un Güngören ilçesi Tozkoparan mahallesi sınırlarında yer alan bazı alanlar “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamına alınarak ‘riskli alan’ ilan edildi, hak sahipleri bu karara karşın dava açtı ve hukuki süreci başlattı.

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında bazı mahallelerin zorunlu deprem sigortasından muaf tutulması amaçlanıyor.

erzurum İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ Haberi

erzurum İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ


Afet Kampüs ve Kompleksi içerisinde yer alan Lojistik Depo'nun yapımı tamamladı. İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ deponun kesin kabulünün 15 Mayıs’ta yapılacağını belirtti. Erzurum ile birlikte 27 ilde yapılacak olan lojistik depo bütün bölgeye hitap edecek.


Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak afet durumunda Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan illere öncelikli hizmet verecek olan lojistik depoyu gezerek kurum yetkililerinden bilgi aldı. İnşaatın fiilen bittiğini söyleyen İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle binanın teslim alınacağını ve kullanıma başlanacağını belirtti. Binaya entegre edilen vinç sistemi ile konteynerleri üst üste istiflemek kaydıyla 90 adet konteynerin yerleştirilebileceğini ve her konteynerin içerisine 30’ar adet çadır konulacağını kaydeden Bozdağ afet durumunda toplamda 2 bin 700...