06 / 05 / 2024

Erzurum kayak merkezlerinde yoğunluk

Erzurum kayak merkezlerinde yoğunluk

Önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum'daki Palandöken, Konaklı ile Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Palandöken Ejder 3200 Dünya Kayak Merkezi tanıtıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, baştan aşağı yenilenen Palandöken Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi ile Konaklı Kayak Merkezi’ni anlattı.

Erzurum Büyükşehir'den yeni istinat duvarları!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine bağlı yerleşim yerleri ile ilçe merkezlerinde menfez ve istinat duvarı yapıyor.

Erzurum'daki kayak merkezleri cazibe merkezi olacak!

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. Ziyarette Erzurum'daki kayak merkezleri konuşuldu...

Erzurum'da kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı!

Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı.

Palandöken ve Konaklı Kayak merkezleri Erzurum Büyükşehir'in!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devrolduğunu söyledi.

Erzurum Kültür Yolu Projesi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Üyeleri, Erzurum Kalesi ve çevresindeki Kültür Yolu Projesi, Palandöken A.Ş. ve Palandöken Kayak Merkezi’ni gezdi.

Erzurum turizm faaliyetlerinin 12 ay devam etmesi planlanıyor!

Palandöken Kayak Merkezi nedeniyle kış aylarında çok sayıda ziyaretçinin geldiği Erzurum'da turizm faaliyetlerinin 12 ay boyunca devam etmesi için çalışma yürütülüyor.

Palandöken kayak tesislerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi talip oldu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ( ÖİB ), Erzurum ’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kayak tesislerine talip olduğunu belirtti.

Palandöken kayak tesisleri ihalesine teklif gelmedi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ( ÖİB ), Erzurum ’daki Palandöken kayak tesisleri için açtığı ihaleye teklif gelmedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kayak tesislerine talip olduğunu belirtti.

Palandöken ve Konaklı Kayak Tesisleri başvuruları uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihale edilen ve Erzurum Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisi'nde yer alan taşınmazların ihaleleri için önyeterlilik başvurusu ve son teklif verme tarihi 30 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Palandöken ve Konaklı Kayak Tesisleri özelleştiriliyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum, Palandöken ilçesi Palandöken Kayak Tesisi ve Konaklı Kayak Tesisinde yer alan taşınmazlar 49 yıl süreyle “İşletme Hakkının Verilmesi”, taşınır varlıklar ise “Satış” yöntemiyle ihale edilecek

Kayak merkezlerinde son durum 12 Nisan!

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 220 santimetreyle Uludağ'da, en düşük 10 santimetreyle Hazarbaba'da kayıtlara geçti.

Erzurum kayak merkezlerinde yoğunluk Haberi

Erzurum kayak merkezlerinde yoğunluk

Önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum'daki Palandöken, Konaklı ile Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.


Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından kar kalınlıkları Palandöken'de 80, Konaklı'da 75 santimetreye ulaştı. Bazı otel işletmeleri tarafından yapılan suni karlamayla pistlerde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı.


Polonya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve İran'dan gelen turistler, dünyaca ünlü kayak merkezleri arasında bulunan Palandöken'de kayak ve snowboard yapmanın, kızak kaymanın keyfini yaşadı.


Türkiye'nin farklı illerinden gelen aileler de özellikle acemi pistine yoğun ilgi gösterdi. Aileler düşe kalka kayak ve snowboard yaparken, çocukları da kızakla kaydı.


Otellerdeki doluluk oranlarının da yüzde 90 civarında olduğu öğrenildi.


- Kristal karda kayak keyfi


Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de son yağışla ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı.


Sarıçam ormanları,...