21 / 05 / 2024

erzurum minare yıkımı

erzurum minare yıkımı

Erzurum’un Oltu ilçesinde 1983'teki depremde hasar gören ve çatlakları büyüyen Mısr-i Zunun Cami’nin minaresinin yıkımına karar verildi. Yıkım ustası Razi Pala, 15 metre yüksekliğindeki minareyi matkap ve spiral taşı ile yıkmaya başladı.

Erzurum Büyükşehir'den esnafa kira desteği!

Kovid-19 salgını sebebiyle zor günler yaşayan esnafa Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yardım destek paketi geldi. Belediyeye ait tüm iş yerlerinde meclis kararı ile indirim yapılmasına karar verildi.

Erzurum'da çöken binanın çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Erzurum Yakutiye'de kullanılmayan 5 katlı binada yaşanan çökmeden sonra çevresindeki riskli 10 eski binada yıkım çalışmaları başladı.

Erzurum 15 metrelik minare yıkılıyor!

Erzurum’un Oltu ilçesinde 1983'teki depremde hasar gören ve çatlakları büyüyen Mısr-i Zunun Cami’nin minaresinin yıkımına karar verildi. Yıkım ustası Razi Pala, 15 metre yüksekliğindeki minareyi matkap ve spiral taşı ile yıkmaya başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden satılık 80 daire!

Mülkiyeti Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait olan, Palandöken TOKİ Konutları'nda bulunan 80 adet dairenin satış ihalesi 13 Aralık'ta yapılacak...

Erzurum Büyükşehir gölet yapılımında rekor kırdı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 4.5 yılda yaptığı 225 göletle Türkiye rekoru kırdı. 

Erzurum Büyükşehir'den 26.8 milyon TL'ye satılık 10 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken'e bağlı Osmangazi Mahallesi ile Kazım Yurdalan Mahallesi'ndeki 10 arsayı ihale ile satıyor...

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Erzurum Büyükşehir'den 163.1 milyon TL'ye 47 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken İlçesi'nde yer alan 47 arsayı ihale usulü ile satışa sunuyor. İhale 30 Kasım'da gerçekleşecek..

Erzurum Büyükşehir bir ayda 2 gölet yaptı!

3 yılda 89 gölet yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekipleri, Başkan Mehmet Sekmen’in talimatıyla 2017'nin ilk iki ayında 2 gölet inşa etti

Erzurum Büyükşehir'den kentsel dönüşüm hamlesi!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Mumcu Caddesi’ndeki kentsel dönüşüm alanlarını inceledi.

Erzurum Büyükşehir yeni yollar açıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çetin arazi koşulları ve kara rağmen kırsalda yol yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Erzurum Büyükşehir'den sokak hayvanları için bakım evi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, elverişsiz hava şartlarının hâkim olduğu bölgede sokak hayvanlarına yönelik oluşturduğu Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kış mevsimiyle ilgili gerekli tüm tedbirleri aldı.

Erzurum Büyükşehir'den yeni köprü!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü tarafından ilçelerde inşa edilen sanat yapıları, vatandaşların ulaşımında tabiat olayları sonucu ortaya çıkan sel ve toprak kayması problemlerini ortadan kaldırıyor

erzurum minare yıkımı Haberi

erzurum minare yıkımı

Erzurum'un Oltu İlçesi Halitpaşa Mahallesi’nde 1969 yılında yaptırılan Mısr-i Zunun Cami’nin minaresi, 1983 yılında meydana gelen depremde zarar gördü. Tuğladan inşa edilen minarede deprem sonrası oluşan çatlaklar, her geçen yıl biraz daha büyüdü.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; tehlikenin büyümesi üzerine Oltu Belediyesi’ne bilgi verildi. Belediyenin yıkım kararı verdiği minare için yıkım çalışması başlatıldı. 15 metre yüksekliğindeki minarenin yıkımını alan Razi Pala, darbeli matkap ve spiral taşı ile tuğla minarenin sökümüne başladı.

Daracık minarede çalışmanın çok zor olduğunu söyleyen Razi Pala, "Her an dikkatli olmak zorundasın. Toz bir taraftan, tehlike bir taraftan. Burada belli bir düzen, iş makinesi yok" dedi.

Halitpaşa Mahalle Muhtarı Orhan Kul, "Camimizin minaresi 1983 depreminde zarar gördü. Geçen zaman içerisinde tehlike oluşmaya başlayınca Oltu Belediyesi yöneticilerinin...