18 / 05 / 2024

Erzurum Mısr-i Zunun Cami

Erzurum Mısr-i Zunun Cami

Erzurum’un Oltu ilçesinde 1983'teki depremde hasar gören ve çatlakları büyüyen Mısr-i Zunun Cami’nin minaresinin yıkımına karar verildi. Yıkım ustası Razi Pala, 15 metre yüksekliğindeki minareyi matkap ve spiral taşı ile yıkmaya başladı.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Erzurum 15 metrelik minare yıkılıyor!

Erzurum’un Oltu ilçesinde 1983'teki depremde hasar gören ve çatlakları büyüyen Mısr-i Zunun Cami’nin minaresinin yıkımına karar verildi. Yıkım ustası Razi Pala, 15 metre yüksekliğindeki minareyi matkap ve spiral taşı ile yıkmaya başladı.

Erzurum Kevelciler Kentsel Dönüşüm Projesi için yıkımlar başladı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kevelciler Kentsel Dönüşüm Projesi için yıkımlara başladı.

Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma!

OSMANGAZİ Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projesini Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye anlattı. Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için 140 milyonluk kamulaştırma yapıldı...

Turgut Özal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne hidrolik ve su kalitesi modelleme alanında doktora yapmış olmak, doçentlik unvanını hidrolik alanında almış olmak şartıyla 1 doçent alınacak.

Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne doçent alacak!

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından İnşaat Mühendisliği bölümüne, İnşaaat sektörüne yönelik sürdürülebilirlik konusunda çalışmış olmak şartıyla doçent alınacak. Akademik personel alımı ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şırnak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümüne 2 yardımcı doçent alacak!

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümüne Geoteknik ile Hidrolik anabilim dallarında doktora yapmış olan 2 yardımcı doçent için Resmi Gazete'de ilan yayımlandı...

İSU'dan Yalova Altınova'ya teknik bakım desteği!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, komşu Yalova iline bağlı Altınova İlçe Belediyesinin işlettiği atıksu arıtma tesisi ile atıksu terfi merkezi ve kanalizasyon hatlarına teknik bakım desteği veriyor.

Avrasya Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümüne profesör ve doçent alacak!

Avrasya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü için 2 profesör, 1 doçent ve 1 yardımcı doçent alacak. Rektörlüğün ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Sarıyer Belediyesi'nden Karanlığı Aşalım Özgürlüğe Olta Atalım şenliği!

Sarıyer Belediyesi ve Lions 118T Yönetim Çevresi Kulüpleri'nin Altı Nokta Körler Vakfı ve Emirgan Altı Nokta Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi için düzenlediği Karanlığı Aşalım Özgürlüğe Olta Atalım şenliği yarın düzenlenecek.

Tanıtım Müziği yarışmasının sonucu 5 Kasım'da açıklanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevre BENim” sloganıyla düzenlenen Tanıtım Müziği Yarışmasına başvurular son buldu. Vatandaşların yapacağı oylama sonunda, kazanan eser 5 Kasım 2014 tarihinde kamuoyuna duyurulacak.

Çevre Bakanlığı tanıtım müziği yarışmasında geri sayım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “ Çevre BENim ” sloganıyla düzenlenen Tanıtım Müziği Yarışmasına başvurular son buldu. Çevre Bakanlığı tanıtım müziği yarışmasında geri sayım başladı.

Zonguldak'ta özel kömür işletmeleri üretime başladı!

Zonguldak'ta maliyetleri yarı yarıya arttığı gerekçesiyle üretima ara veren kömür işletmeleri, yeniden faaliyete geçti. Özel kömür ocağının ortaklarından Musa Demir konu ile ilgili açıklama yaptı.

Erzurum Mısr-i Zunun Cami Haberi

Erzurum Mısr-i Zunun Cami

Erzurum'un Oltu İlçesi Halitpaşa Mahallesi’nde 1969 yılında yaptırılan Mısr-i Zunun Cami’nin minaresi, 1983 yılında meydana gelen depremde zarar gördü. Tuğladan inşa edilen minarede deprem sonrası oluşan çatlaklar, her geçen yıl biraz daha büyüdü.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; tehlikenin büyümesi üzerine Oltu Belediyesi’ne bilgi verildi. Belediyenin yıkım kararı verdiği minare için yıkım çalışması başlatıldı. 15 metre yüksekliğindeki minarenin yıkımını alan Razi Pala, darbeli matkap ve spiral taşı ile tuğla minarenin sökümüne başladı.

Daracık minarede çalışmanın çok zor olduğunu söyleyen Razi Pala, "Her an dikkatli olmak zorundasın. Toz bir taraftan, tehlike bir taraftan. Burada belli bir düzen, iş makinesi yok" dedi.

Halitpaşa Mahalle Muhtarı Orhan Kul, "Camimizin minaresi 1983 depreminde zarar gördü. Geçen zaman içerisinde tehlike oluşmaya başlayınca Oltu Belediyesi yöneticilerinin...