08 / 05 / 2024

Erzurum Olur kent yatırımları

Erzurum Olur kent yatırımları

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Prestij Cadde Projesi” ile şehrin yerleşim yerlerini turizm ilçelerine dönüştürmek adına çalışmalarına devam ediyor. 

Erzurum Olur TOKİ'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!   

TOKİ Erzurum Olur 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Erzurum Olur ilçesinde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Erzurum Olur ilçesinde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Erzurum Olur sosyal konut projesi... 

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mega kent İstanbul, Sivas ve Erzurum'da yer alan bazı bölgelerin sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

İzmir nasıl dirençli kent olur?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem ve 2 Şubat 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi, dirençli kent kavramının önemini gözler önüne serdi. Uzmanlar, afete hazırlık ve dirençli kent konularında açıklamalar yaptı...

Erzurum'da bulunan yapılar depreme hazır hale getirilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Erzurum'un diri fay hattı üzerinde olduğunu belirterek kent için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Erzurum Olur Belediyesi'nden esnafa kira desteği!

Erzurum'un Olur İlçe Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle iş yeri kapanan 21 esnafa kira yardımında bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere göre, Olur ilçesinde kahvehane, çay ocağı, internet kafe, kuaför, cağ kebabı işletmeciliği yapan iş yerleri kapandı. 

Erzurum İnşaat Fuarı kentte yeni iş alanları oluşturdu!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum İnşaat, Gayrimenkul ve Kent Fuarları kentte yeni iş alanları oluşturdu.

Erzurum İnşaat Gayrimenkul Fuarları kapılarını açtı!

Tüyap Fuarcılık tarafından Erzurum'da gerçekleşen “Erzurum İnşaat-Gayrimenkul ve Kent Fuarları 2019”, Tüyap Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Erzurum Uzundere'ye 10 milyon liralık turizm yatırımı!

Erzurum'un "sakin kent" unvanı verilen ve Tortum Gölü, tarihi yapıları, köprüleri, yemyeşil yaylalarıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan Uzundere ilçesinde turizme yönelik 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak

Erzurum Olur'un çehresi değişiyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Prestij Cadde Projesi” ile şehrin yerleşim yerlerini turizm ilçelerine dönüştürmek adına çalışmalarına devam ediyor. 

Erzurum'da kentsel dönüşüm hızla sürüyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarından Yukarı Mumcu da nasiplenecek.

Erzurum Yukarı Mumcu Mahallesi dönüşüm kapsamında!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları Yukarı Mumcu Mahallesi'ni de kapsayacak.

Erzurum Muratpaşa Kent Meydanı tamam!

Erzurum Muratpaşa Kent Meydanı tamamlandı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut,ikinci tarihi kent meydanı için de son hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Erzurum'daki eski Oltu Hükümet Binası yıkıldı!

1970 yılından 2016 Kasım ayına kadar hizmet veren Erzurum Oltu'daki hükümet binası yıkıldı. Yıkılan binanın yeri kent meydanına bağlanacak.

Erzurum Olur kent yatırımları Haberi

Erzurum Olur kent yatırımları

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Prestij Cadde Projesi” ile şehrin yerleşim yerlerini turizm ilçelerine dönüştürmek adına kent çalışmalarını sürdürüyor. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Büyükşehir’in mimar ve mühendisleri, Olur ilçesinde de yine harika bir çalışmaya daha imza attı. Olur’un ilçe merkezindeki binalar geleneksel mimari özellikleri kapsamında yenilendi. 

En yüksek kalitedeki, kış şartlarına uygun yapı malzemelerinin kullanıldığı cephe sağlıklaştırmada, cadde ve binalar 3 boyutlu lazer tarayıcı ile sayısallaştırılıp, modern tasarımla şekillendirildi. Tarihi dokuya uygun ve geleneksel mimari özellikleri baz alınarak yapılan kentsel tasarımda, ilçedeki yapılar adeta turistik nitelikte bir görünüm kazandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Prestij Cadde Projesi’ni Olur ilçemizde de uyguladık. Erzurum’un her bir ilçesinde hayata geçen bu proje sayesinde yerleşim yerleri, Batı’daki gibi turizm ilçelerine dönüştü. İl genelinde uyguladığımız bu proje...