03 / 05 / 2024

Erzurumda yoksul vatandaşlar için 36 ev inşa edildi

Erzurumda yoksul vatandaşlar için 36 ev inşa edildi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla, doğal afet ve çeşitli nedenlerden ötürü ikametgâhı kullanılamaz hale gelen kişilerle, maddi durumdan yoksun olan kimsesizlere Büyükşehir’in yardım eli uzatıldı.

Depremde binaları hasar gören vatandaşlar dikkat!

AK Parti milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinde 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları hasar gören vatandaşlar için konut kredisine yönelik teklif komisyonda yer aldı. 

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Vatandaşlar tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde ne yapmalı?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, tasarruf finansman şirketleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde öncelik vatandaşların ödemelerinin tahsil edilmesi olacak" dedi.

Vatandaşların yüzde 80'i tapu hizmetlerinden memnun!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı tapu hizmetleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Adlı, yaptığı açıklamada, vatandaşların yüzde 80'lik kısmının tapu hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

Çorum'da evleri yanan vatandaşlar yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor!

2017'de Çorum'da çıkan yangın nedeniyle evlerinden olan vatandaşlar yeni konutlarını teslim almayı bekliyor. Evleri yanan vatandaşlar Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka'yı durumu bildiren bir mektup yazdı. 

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Avcılar'da yaşayan vatandaşların yıkım korkusu! 

Avcılar'da kentsel dönüşüm ile yıkılan binanın yanındaki apartmanda yaşayan vatandaşlar, sallandıklarını dile getirerek dışarı çıktı. Korku içerisinde olduklarını söyleyen vatandaşlar belediyeye şikayette bulundu. 

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Düzce Akçakoca'da selden etkilenen vatandaşlar için 70 konut inşa edilecek! 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 2019 Temmuz'da sel nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için 70 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları ne olacak? 

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

Yılbaşı kutlamak isteyen vatandaşlar kiralık villalara yöneldi!

İçişleri Bakanlığı'nın otellerde yılbaşı kutlama programlarını yasaklamasıyla yılbaşı kutlamak isteyen vatandaşlar da kiralık villalara yöneldi. 

Heyelandan zarar gören evlerde yaşayan vatandaşlar endişeli!

Geçtiğimiz hafta İzmir Çiğli'de meydana gelen heyelan nedeniyle birçok ev zarar görmüştü. Bu evlerde yaşayan vatandaşlar evlerinin yıkılacağı konusunda endişeli

Erzurumda yoksul vatandaşlar için 36 ev inşa edildi Haberi

Erzurumda yoksul vatandaşlar için 36 ev inşa edildi

Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Yatırım Şube Müdürlüğü tarafından kent merkezi ve ilçelerde bir yılda maddi durumdan yoksun olan vatandaşlar için 36 ev inşa edildi.

100 metrekare 3+1 tasarlanan ikametgâhlarda memnuniyet ilkesi gözetildi. Narman’da çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen 2 ailenin evi baştan aşağı yenilendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ihtiyaç sahibi 36 aileye Büyükşehir’in yardım elinin uzatıldığını ifade etti. Başkan Sekmen, “Geçtiğimiz yıl gerek doğal nedenler gerekse de maddi konularda çaresizlik içerisinde olan ailelerimize yardım etmeye çalıştık. Ekiplerimizin yaptığı detaylı araştırmada ihtiyaç sahibi olan ailelere karınca kararınca destek olduk. Yaklaşık 150 hemşerimiz oluşturulan bu sıcak yuvalarda hayatlarına devam ediyor. Hemşerilerimin bir nebzede olsa yüzünü güldürmek, onların hayır duasını almak bize yetiyor. İnşallah bu...