16 / 11 / 2024

Esad rejimi mülteci yasağı

Esad rejimi mülteci yasağı

Suriye’de göç eden mültecilerin taşınmazlarına kamulaştırma yolunu açan yasadan vazgeçmeyen Esad rejimi, değişikliğe gitti. İlk yasa hak talebi için 30 gün süre tanırken şimdi bu bir yıla çıkarıldı.

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu'nun mal paylaşımı davası başladı!

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Tanıkların dinlendiği dava 2 Kasım tarihine ertelendi.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Ekrem İmamoğlu: Kentimiz için deprem ve Kanal İstanbul önemli tehdit!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin 1’nci yılında toplantı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul için en önemli 3 tehditi; “deprem”, “mülteci meselesi” ve “Kanal İstanbul” dedi ve, "İzin veremeyiz, vermeyeceğiz” dedi...

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

İmalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.

Yunanistan'da 10 bin mülteci evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere konut ve kamplarda kalan, aldıkları maddi destek de kesilecek olan yaklaşık olarak 10 bin mülteci, çeşitli programlar kapsamında kendilerine tahsis edilen evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor.

Atina'da ev kiralayan mülteci aile dolandırıldı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir internet sitesinden bulduğu evi kiralamak isteyen Suriyeli mülteci aile, kendisini emlakçı olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldı.

Yunanistan'da 11 bin 237 mülteci evlerinden çıkarılacak!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da konaklama desteğinin sona erecek olması sebebiyle 11 bin 237 mülteci 1 Haziran'da evlerinden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya...

Dahilde İşleme Rejimi kapsamındaki döviz kullanım oranları yeniden düzenlendi!

Dahilde işleme izin belgesi kapsamındaki azami döviz kullanım oranları yeniden düzenlenirken, bu oranlar sektörel bazda Ticaret Bakanlığınca belirlenecek.

İzmir'deki mülteciler için kira destek dayanışması başlatıldı!

Koronavirüs salgını herkesin sağlığını tehdit ederken bir yandan da ekonomik krizin getirdiği yük gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte mültecilerin kiralarını ödeyememe durumları da arttı. İzmir Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, mülteciler için kira destek kampanyası başlattı...

Esad rejimi mülteci yasağı Haberi

Esad rejimi mülteci yasağı

Esad rejimi, Suriye’de göç eden mültecilerin taşınmazlarına kamulaştırma yolunu açan yasada değişikliğe gitti. İlk yasa hak talebi için 30 gün süre tanırken şimdi bu bir yıla çıkarıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilk düzenlemeye göre, rejimin kontrolündeki bölgelerdeki taşınmazların sahiplerinin 30 günde mal beyanı için ellerindeki tapuları ilgili yerlere sunmaları gerekiyordu. Yeni düzenlemeyle mülteciler, bir yıl içinde taşınmazlarıyla ilgili hak talep edebilecek.

Yeni düzenleme öncesinde İnsan Hakları İzleme grubu, 10 numaralı yasanın, taşınmazlara el konulması ve mültecilerin dönüşünün engellenmesi için çıkarıldığını belirmişti. Son düzenlemeyle hak sahiplerinin ellerindeki belgelerle ilgili makamlara başvurması...