07 / 05 / 2024

Esaslı tamirler

Esaslı tamirler

Yapılar üzerinde yapılacak tamirlerden kimisi ruhsata tabi tutulurken, kimisi ruhsata tabi tutulmuyor. Buna göre esaslı tamir nedir? Ruhsata tabi midir? Yanıtı haberimizde...

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Yurt içi piyasada yaptığı öncü ve inovatif kira sertifikası (sukuk) ihraçlarıyla sektörde lider konumunu sürdüren Emlak Katılım, katılım esaslı sermaye piyasalarının gelişimine ve sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı vermeye devam ediyor.

Renault Captur'a bu ay esaslı bir zam geldi! 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

Renault Captur bu ay öyle bir zamlandı ki... Yeni fiyatları görünce gözlerinize inanamayacaksınız! Peki, Renault Captur  kaç TL? Renault Captur fiyatları ne kadar? İşte 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ!

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayder'de yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğal güzellikleriyle ünlenen Ayder Yaylası'nda yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak...

Deprem geçirmez bina farkındalığı artıyor!

Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki Brisa, Bridgestone’un ürettiği kauçuk esaslı sismik izolatör ürünleriyle Türkiye’de binaları depreme karşı koruyan bu yenilikçi çözümler yaygınlaşacak.

Beyoğlu'nda 'yerinde ve deprem esaslı dönüşüm' başladı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yerinde ve deprem esaslı dönüşüme başladıklarını, bölgede bulunan 377 riskli binanın mühürlendiğini açıkladı.

Atakule GYO, Atakule AVM'deki 261 metrekare alanı kiraladı!

Atakule GYO'nun mülkiyetinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi'nin 261 metrekare büyüklüğündeki 68 numaralı bağımsız bölümü için, Atakule Organizasyon ve İşletme Ticaret Limited Şirketi ile ciro esaslı kira sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Atakule GYO, Atakule AVM'deki 261 metrekare alanı kiraya verdi!

Atakule GYO'nun mülkiyetinde bulunan Atakule Alışveriş Merkezi'nin 261 metrekare büyüklüğündeki 68 numaralı bağımsız bölümü için, Atakule Organizasyon ve İşletme Ticaret Limited Şirketi ile ciro esaslı kira sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

İmar uygulamaları artık değer esaslı olacak! 

Coğrafi bilgi sistemleri alanında lider Netcad ve otomatik gayrimenkul değerleme modeli sunan Endeksa, değerleme esaslı akıllı planlama ve uygulamalarına güçlü bir çözüm oluşturmak amacıyla işbirliği yaptı...

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Sadece hak sahiplerinin sayısı kadar konut hayata geçirilen Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Gaziosmanpaşalılar, yatay mimari esaslı ve mahalle kültürünü yansıtan konutlara kavuşuyor.

Beyoğlu'nda deprem esaslı dönüşüm başlıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bölgede başlayacak kentsel dönüşüm projesinden ve inşaatına devam edilen Taksim Meydanı projesini anlattı. 

Kentler yatay mimariyle nefes alacak!

Türkiye'de mahalle kültürünü yaşatmak, vatandaşları tabiatla buluşturmak ve kültürel değerleri canlı tutmak amacıyla yatay mimari esaslı, az katlı konutlar üretiliyor.

İzmir Ödemiş Lake Otel'in temeli atıldı!

Ödemiş Belediyesi, Gölcük Mahallesi'nde "esaslı tadilat karşılığı uzun süreli kiralama, işletme modeli" ile baştan aşağı yenileyeceği Gölcük Otel'in temelini attı.

Esaslı tamirler Haberi

Esaslı tamirler

Esaslı tamir nedir?

Esaslı tamirler, binaların statik bünyesine tesir etmeyen tamirler olarak karşımıza çıkıyor. Esaslı tamirlerin yanı sıra yapılar için bir "Adi tamir" lerin yapılması da söz konusu oluyor.


Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında esaslı tamirler ve adi tamirlere ilişkin hükümlere yer veriliyor. Bu yönetmeliğe göre, esaslı tamirler ruhsata tabi olurken, adi tamirler ruhsata tabi olmuyor.


İlgili madde Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 40. maddesi olarak karşımıza çıkıyor.


Esaslı Tamirler

Madde 40 - Binanın planı ve görünüşüne, statik bünyesine tesir etmeyen esaslı tamirler ruhsata tabi olup; bunlar için plan, proje resim ve hesap istenmez.


Adi Tamir

Madde 41 - Derz, iç ve dış sıva, badana, boya, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik, sıhhi tesisat, korkuluk, paratoner, pergole ve benzerinin tamirleri ile bölme duvarı, bahçe duvarı,...