30 / 04 / 2024

Esatpaşa İmar İskan Blokları kentsel dönüşüm son durum

Esatpaşa İmar İskan Blokları kentsel dönüşüm son durum

Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgilere göre Ağırlıklı olarak 3 ila 5 katlı binalardan oluşan Esatpaşa İmar İskan Blokları'nda şu an bir kentsel dönüşüm söz konusu değil...

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'ın 8 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, 1/5000 ölçekli Merkez, Örnek, Esatpaşa, Fetih, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu Mahalleleri ile Ünalan Mahallesi ve Güneyi Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Türkiye'de 1.7 milyon konut dönüştü!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi ve 1,7 milyon konutun dönüştürüldüğünü belirtti.

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları'nın temeli atıldı!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.

Mi Mar Mimarlık Sanat Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi açıldı!

Mi Mar Mimarlık Sanat Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu Şubesi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yılmaz ve İbrahim Hakkı Yiğit ortaklığında açıldı.

Ataşehir Esatpaşa 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi Esatpaşa Mahallesi 1995 Ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Parseller, 1996 Ada 1 Parsel ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ataşehir Esatpaşa Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi Esatpaşa Mahallesi 1995 Ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Parsel ve 1996 Ada 1 Parsel ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Marıss İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Marıss İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Vahid Akbarinoor tarafından açıldı.

Ataşehir Esatpaşa kurasız konut satışı 2019!

Ataşehir Esatpaşa kurasız konut satışı 2019 ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede toplam 9 adet konut bulunuyor.

TOKİ İstanbul Ataşehir Esatpaşa başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Ataşehir Esatpaşa projesinde yer alan konutlar bugün itibariyle satışa çıktı.

TOKİ'den İstanbul'da kurasız konut fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Ataşehir Esatpaşa ve Başakşehir Kayaşehir'de yer alan 26 konutu açık satış yöntemiyle satışa çıkardı.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Esatpaşa İmar İskan Blokları kentsel dönüşüm son durum Haberi

Esatpaşa İmar İskan Blokları kentsel dönüşüm son durum


İstanbul Anadolu yakası Ataşehir sınırları içerisinde yer alan Esatpaşa İmar İskan Blokları, belediyenin sağlıksız ve olası bir depremde en büyük zararı görecek yerleşim alanları arasında yer alıyor.


Ağırlıklı olarak 3 ila 5 katlı binalardan oluşan Esatpaşa İmar İskan Blokları'nın aynı ölçekte yıkılıp yeniden yapılması makul görülmediği için müteahhit firmalar Esatpaşa İmar İskan Blokları'na sıcak bakmıyor.


Esatpaşa İmar İskan Blokları'nda son durum ne?

Geçen yıl Esatpaşa İmar İskan Blokları ile ilgili bir toplantı yapan belediye emsal artırılarak dönüşüme tabi olmasına yönelik talebini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletmişti. Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgilere göre Esatpaşa İmar İskan Blokları'nda şimdilik bir kentsel dönüşüm söz konusu değil. 



Ceren...