02 / 05 / 2024

Türkiye'de 1.7 milyon konut dönüştü!

Türkiye'de 1.7 milyon konut dönüştü!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi ve 1,7 milyon konutun dönüştürüldüğünü belirtti.



Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni yapıldı. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Kurum, "Fikirtepe’de vatandaşlar mağdurdu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla harekete geçtik. Şubat ayı itibariyle 15 bin konutun ihalesini gerçekleştiriyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ataşehir’de geçen sene kentsel dönüşüm kapsamında ihalesi yapılan ve yıkım işlemleri sonrası hafriyat alımları başlayan Şerifali İmar İskan Blokları 1. etabın temel atma töreni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla yapıldı. 1. etaptaki çalışmalar sonrası 513 konut, 28 dükkan ve sosyal donatı alanlarının olacağı projenin temel atma törenine Bakan Kurum’un ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve  TOKİ  Başkan Yardımcısı Levent Sungur katıldı. Kürsü konuşmaları sonrası açılış gong töreniyle yapıldı.

Türkiye de 1.7 milyon konut dönüştü!

Bakan Kurum, 2012'den bugüne, Türkiye'de 1,7 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini aktararak, "Biz kararlıyız. Aziz İstanbul'umuzu koruyacağız, geleceğimizi inşallah koruyacağız. Hep üreten, yapan, inşa ve ihya eden tarafta olacağız. Bu ülke için taş üstüne taş koymaya devam edecek, milletimizi sağlıklı, güvenli bir İstanbul'da yaşatma hedefimizden asla geri durmayacağız. Başta İstanbul olmak üzere 81 şehrimizde çocuklarımızın geleceğini, yavrularımızın mutluluğunu her şeyin önünde tutmaya devam edeceğiz. Biz şuna inanıyoruz. Şehirlerimizin güçlü olması Türkiye'yi daha da güçlendirecek, daha da müreffeh kılacak. İşte İstanbul örneği karşımızda. Bugün ülke sanayimizin ve ticaretimizin yarısı bu şehirde gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları'nın temeli atıldı!


Geri Dön