25 / 07 / 2024

Esed rejimi yeni yasa

Esed rejimi yeni yasa

Esed rejimi, zorla göç ettirdiği sivillerin 30 gün içerisinde taşınmaz mallarını beyan etmelerini zorunlu kılan bir yasa çıkardı. 

Kuneytra'da 150 kişilik 30 aile yerlerinden edildi!

Beşşar Esed rejimi tarafından, ülkenin güneyinde bulunan Kuneytra'da bir kasabadan 150 kişilik 30 aile, ülkenin kuzeyinde konumlanan ve muhaliflerin kontrolünde olan İdlib'e zorla gönderildi.

Esed rejimi, İdlib ve Hama'da 440 bin dönümlük araziye el koydu!

Beşşar Esed rejimi güçlerinin İdlib ve Hama illerinde yerinden ettiği çiftçilere ait en az 440 bin dönümlük araziye el koyarak, açık artırmaya çıkardığı belirtildi.

İdlibliler için inşa edilen 50 konut mağdur ailelere teslim edildi! 

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarıyla yerinden edilen siviller için bağışlanan 50 ev, mağdur ailelere teslim edildi.

İHH, Suriye'de evsizlere umut oluyor!

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında dokuz çocuğuyla beraber evsiz kalan Feriye Taha ailesine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı

Beşir Derneğinden İdlib'deki 7 bin 500 kişiye briket ev!

Beşir Derneği, Suriye'nin İdlib şehrinde Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan 7 bin 500 sivil için briket ev yapıyor.

İdlib'te briket evler inşa ediliyor ve çadırlar kuruluyor!

İdlib'te Esed rejimi ve Rusya'nın saldırıları devam ederken, göç eden binlerce insanın barınması için briket ev ve çadır kuruluyor.

İdlib Serakib'de 170 bin sivilin evi yıkıldı!

İdlib'in güneyindeki 170 bin sivilin yaşadığı Serakib merkezini, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ele geçirmesinden kısa bir zaman önce havadan drone ile görüntüledi...

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

İdlib'de rejim ve destekçisi Rusya'nın yol açtığı yıkım büyüyor!

Beşşar Esed rejimi, Rusya'nın da desteğiyle İdlib'de stratejik bir köy ve tepeyi ele geçirdi, bir hastane de hizmet dışı kaldı.

Esed ve Rusya, Han Şeyhun'u hayalet kente çevirdi!

Esed rejimi, 4 Nisan 2017 tarihinde kimyasal silahla 100 kişiyi öldürdüğü Han Şeyhun kentini, Rusya'nın da yardımıyla hayalet kente çevirdi.

Tartus Limanı 49 yıllığına Rusya'ya kiralanacak!

Suriye'de Beşşar Esed rejimi parlamentosu, Tartus  Limanı'nın 49 yıllığına Rusya'ya kiralanmasını öngören anlaşma tasarısını kabul etti.

Esed rejimi muhaliflere ait konut ve mülkleri yıkıyor!

Esed yönetimi geçen senenin eylül ve aralık ayları arasında, "çatışma sonrası süpürme faaliyeti" adı altında 334 yıkım yaptı.

13 milyondan fazla Suriyelinin mallarına el konma riski!

Esed rejimi, zorla göç ettirdiği sivillerin 30 gün içerisinde taşınmaz mallarını beyan etmelerini zorunlu kılan bir yasa çıkardı. 

Esed rejimi yeni yasa Haberi

Esed rejimi yeni yasa

Beşşar Esed rejimi, yerinden ettiği Suriyeli milyonların taşınmaz mallarına el konmasını sağlayacak yeni bir yasa çıkardı.

Esed rejimi, 7 yıldır iç savaşın devam ettiği ülkede yeniden imar edilecek bölgeleri kapsayan bir kanun hazırladı.

"10 numaralı" olarak bilinen yasaya göre, taşınmaz mallara sahip olan kişiler, 30 gün içerisinde tapularını ilgili makamlara sunacak. Kendileri sunamadığı takdirde ise yakınlarına vekalet verecek.

Rejim böylece, aslında sivillere mülklerini muhafaza etme şansı sağlıyormuş imajı verse de asıl hedef, düşmanı olarak gördüğü kişilerin terk etmek zorunda kaldıkları ev, iş yeri ve diğer taşınmazlara el koymak.

Zira ülkenin neredeyse tamamında yıllarca rejimin ablukada tuttuğu, sakinlerini yoğun saldırılarla göçe zorladığı bölgeler bulunuyor.

Mülk sahipleri ve akrabaları, ya komşu ülkelere sığındı ya da zorunlu tahliyelerle Suriye'nin kuzeyine, genellikle muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gönderildi.

Mal beyanı yapabilecek...