07 / 05 / 2024

İdlib Serakib'de 170 bin sivilin evi yıkıldı!

İdlib Serakib'de 170 bin sivilin evi yıkıldı!

İdlib'in güneyindeki 170 bin sivilin yaşadığı Serakib merkezini, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ele geçirmesinden kısa bir zaman önce havadan drone ile görüntüledi...



İdlib'in güneyindeki Serakib ilçe merkezini Esed rejimi ve destekçileri tarafından ele geçirilmeden kısa süre önce havadan  görüntülendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İdlib'in güneyindeki 170 bin sivilin yaşadığı Serakib ilçe merkezini, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin ele geçirmesinden önce havadan drone ile görüntüledi.

Esed rejimi unsurları ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, Rusya'nın da hava desteğini alarak, dün gece geç saatlerde Serakib ilçe merkezine el koymuştu.

Serakib ilçe merkezinin el değiştirmesinden kısa bir süre önce havadan drone ile çektiği görüntülere, rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları sonucu bazı binalarda meydana gelen ağır hasarlar dikkat çekti. Görüntülerde, ilçe merkezinin hayalet kente dönüştüğü de görüldü.

İlçede yaşayan 170 bin vatandaş, rejimin ve destekçilerinin saldırıları sonucu Türkiye sınırı yakınındaki bölgelere göç ederek evsiz kaldı.

17 Eylül 2018 yılında varılan Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne düzenlediği saldırılarda 1800'den fazla sivil can verdi.

Göçler sürüyor

Rejim güçlerinin ilerlemesi sonucu bölge halkı evlerini terk ederek Türkiye sınırı yakınlarına göç etmeye devam ediyor.

Rejim ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere saldırıları sonucu Ocak 2019'dan beri göç eden sivillerin sayısı 1 milyon 677 bine ulaştı.

Halihazırda İdlib kent merkezinden sivillerin kaçışı artarak devam ederken Halep'in batı ve güney kırsalındaki Daret İzze, Etarib, Hıreytan, Hayyan, Anadan ve Ayncara gibi bölgelerden de göçler yaşanıyor.

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!


Geri Dön