07 / 05 / 2024

Esenler Belediyesinin aldığı ödüller

Esenler Belediyesinin aldığı ödüller

Esenler Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde 3 kategoride ödüle layık görüldü.

Esenler'de 56 bin konut yenilendi!

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Hakan Çelik bugünkü köşe yazısında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Esenler'de 41 bin konutun acil dönüşmesi gerekiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Esenler Belediyesi ile Avcılar Belediyesinin depremle mücadele çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarını TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda anlattı. 

Esenler Belediyesi emlak vergisi borçlularını ilanla duyurdu!

Esenler Belediyesi, 2014 Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen vatandaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. İlanda 2 bin kişiye yakın isim yer aldı.

Esenler İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi'ne onay!

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi için çalışmalara başlanacak. Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol Meclis'ten onay aldı. Proje 8,7 milyon metrekarelik askeri alanda inşa edilecek.

Esenler Ömür İstanbul'da 312 bin TL'ye!

Ömür İstanbul, Esenler’in ilk nitelikli lüks konut projesi olacak. 278 konut, 3 ticari ünite ve sosyal tesislerin yer aldığı projede fiyatlar 312 bin TL'den başlıyor.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Esenler Çocuk Sokağı EXPO'da!

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği dünyanın ilk "Çocuk Sokağı", Türkiye'de ilk kez düzenlenecek EXPO 2016 Antalya'daki yerini aldı. Sergilenecek 38 projeden biri olan Çocuk Sokağı'nın EXPO 2016'da ilgi odağı olması bekleniyor.

Eti Adstation, Bolu Karacasu'daki 53 bin dönümlük arazinin ihalesini aldı!

Bolu’nun Karacasu beldesinde Orman İşletmesine ait 53 dönüm arazinin ihalesini Muhittin Palazoğlu’ya ait olan firma aldı. Edinilen bilgiye göre Bolu Belediyesinin de girdiği ihaleye toplam 8 şirket müracaat etti.

Esenler Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenler Belediye Meclisi'nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem 2016 Mart Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu, Esenler Belediye Başkanlığı'ndaki Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda AK Partili Meclis Üyesi Çimen Sarıkaya, gündem dışı söz aldı.

Davaa Ganbold Esenler'deki dönüşümle ilgili bilgi aldı!

Moğolistan'ın Chingeltei Belediye Başkanı Davaa Ganbold, Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Sezayi Köse'den bilgi aldı

Vasip Şahin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Nişantaşı Anadolu Lisesi, Köse Raif Paşa Köşkü, Şeker Han, Bayrampaşa Eğitim Kompleksi ve İstanbul Ticaret Odası Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Esenler Tarihi Proje'de ilk adımlar atılıyor!

Esenler Tarihi Proje’de ilk adımlar atılmaya başlandı. Askeri alanın tahsisi ile birlikte 8,7 milyon metrekare yeni araziye kavuşan Esenler Belediyesi, 2007’de yapılan 1/5.000’lik planlarını revize etme kararı aldı.

Esenler Tarihi Şehir Parkı 100 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Kilometrekareye 60 bin kişinin düştüğü Esenler'e nefes aldırması beklenen 'Tarihi Şehir Parkı Projesi'nin maliyeti belli oldu. 12 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek projenin inşaatında ise 100 bin kişi çalışacak.

Esenler Belediyesinin aldığı ödüller Haberi

Esenler Belediyesinin aldığı ödüller

 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri” sahipleriyle buluştu. Bu yıl altıncısı düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen yarışmanın ödül töreni, Beşiktaş'taki Conrad Bosphorus Hotel'de düzenlendi. Törene; Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ilçe, il ve büyükşehir belediye başkanı katıldı.


YEREL YÖNETİMLER ÜST DÜZEY BİR YARIŞIN İÇİNDE

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altın Karınca Ödülleri ile yerel yönetimlerde örnek projeleri teşvik ettiklerini söyledi. Bu yıl sekiz kategori dışında ilk kez "Tabiata Saygı" ve "Tarihe Saygı" adı altında iki...