02 / 05 / 2024

Esenler Tarihi Proje'de ilk adımlar atılıyor!

Esenler Tarihi Proje'de ilk adımlar atılıyor!

Esenler Tarihi Proje’de ilk adımlar atılmaya başlandı. Askeri alanın tahsisi ile birlikte 8,7 milyon metrekare yeni araziye kavuşan Esenler Belediyesi, 2007’de yapılan 1/5.000’lik planlarını revize etme kararı aldı.




Esenler’in makûs talihini değiştirecek ve ilçeyi İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri haline getirecek Tarihi Proje’de ilk adımlar atılmaya başlandı. Askeri alanın tahsisi ile birlikte 8,7 milyon metrekare yeni araziye kavuşan Esenler Belediyesi, 2007’de yapılan 1/5.000’lik planlarını revize etme kararı aldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 1/1.000’lik planlar hazırlanırken yaptığı gibi, önce tüm ilçenin fikir ve görüşlerini alacaklarını sonra bu doğrultuda 1/5.000’lik planları yapacaklarını ifade etti.

 

1/5.000’lik planlar yapılmadan önce ilçedeki mimar ve mühendislerle görüştüğünü dile getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu konuda fikir alışverişinde bulunmak için siyasi parti teşkilatlarını da ziyaret ediyor. İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Başkan Mehmet Tevfik Göksu’yu, CHP Esenler İlçe Başkanı Cafer Turna ve partililer karşıladı. Toplantı, AK Parti Esenler İlçe Başkan Vekili Hüseyin Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın, Ömer Çetinkaya, Belediye Meclis Üyesi Osman Gökçebaş ve AK Parti İlçe Teşkilat üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

RİSKİ YÜZDE 85’TEN 72’YE İNDİRDİK

 

Göreve geldikleri dönemden bu yana Esenler’de gözle görülür bir şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Göksu, “2009'da göreve geldiğimizde yüzde 85 olan riskli yapı oranını, 6 yılda yüzde 72'ye indirdik. Bu süre içinde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 24 binin üzerinde konut yenilendi ya da yenilenme sürecine girdi" dedi.

 

ESENLER’İ BİRLİKTE YENİDEN OLUŞTURACAĞIZ

 

“Bizler bu şehri en güzel noktaya taşımak istiyoruz. Esenler’i hep birlikte yeniden yapılandıracağız” ifadelerini kullanan Mehmet Tevfik Göksu, “1/5.000’lik planları yaparken hep birlikte fikirlerimizi ortaya koyacağız. Mimarlar, mühendisler, siyasi parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla görüşmeler yapacağız. Sizlerin de raporları ve fikirleri doğrultusunda bu işi başaracağız” şeklinde konuştu.



TURNA: RAPOR SUNACAĞIZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Başkanı Cafer Turna, gerçekleştirilen ziyaretten ötürü Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür etti. İlçe için çok önemli olan 1/5.000’lik planların yapılmadan önce bu konuda herkesin fikrinin alınmasından dolayı memnun olduklarını ifade eden Turna, “Halkımız ve Esenler için doğru olan neyse o yönde karar vereceğiz. Bir rapor oluşturarak Belediye Başkanımıza bu konudaki raporumuzu sunacağız” dedi.

 

YALÇINKAYA: ESENLER’İN YANINDA OLACAĞIZ

 

Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindeki heyet daha sonra ikinci durak olarak Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya ve teşkilat üyelerinin katıldığı toplantıda Başkan Göksu Esenler’in yeniden revize edilecek 1/5.000’lik planlarını anlattı. Saadet Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, gerçekleştirilen ziyaretten ötürü Başkan Göksu ve ekibine teşekkür ederek “Esenler’in yeniden yapılandırılmasında atılan adımlar konusunda bizleri bilgilendiren ve bu konuda bizlerin de fikirlerine önem veren Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ederiz. Bizler de Esenler için atılacak her doğru adımın yanında olacağız. Bu konuda fikirlerimizi bir rapor oluşturarak sunacağız” dedi.

 

 



Esenler Belediyesi



Geri Dön