30 / 04 / 2024

Esenler Tarihi Proje son durum

Esenler Tarihi Proje son durum

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği dünyanın en büyük kentsel dönüşüm ve dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en büyük şehir parkı projesine, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de katkı verecek.

Başakşehir Büyük Kartaltepe ve Topkule Kışlaları imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir İlçesi, Şehit Piyade Çavuş Ahmet Öztürk Kışlasına ilişkin olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği dün askıya çıkarıldı.

Esenler'in tarihi projesinde son durum!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, geleneksel mimari ile modern yeni bir şehir kurulacağını belirterek, "Bu şehir insan yüzlü bir şehir olacak. Tarihi projenin anahtarı ise siyasi istikrardır" diye konuştu.

Esenler'in tarihi projesinde ilk adımlar atılıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, askeri alanın Esenler Belediyesine tahsisi ile birlikte yeni Esenleri oluşturmak için harekete geçti. Göksu, İlk olarak 1/5.000'lik planların yenileneceğini belirtti.

Esenler Tarihi Proje'de ilk adımlar atılıyor!

Esenler Tarihi Proje’de ilk adımlar atılmaya başlandı. Askeri alanın tahsisi ile birlikte 8,7 milyon metrekare yeni araziye kavuşan Esenler Belediyesi, 2007’de yapılan 1/5.000’lik planlarını revize etme kararı aldı.

TOKİ'den bu ile tam 221 konutluk yeni proje müjdesi! Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ'den bu ile tam 221 konutluk yeni proje müjdesi geldi. Tek tek açıklanan bu tarihi kaçırmayın... İşte proje ile ilgili detaylar...

TOKİ o ildeki proje için beklenen tarihi duyurdu! 221 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ o ildeki proje için beklenen tarihi duyurdu... Tam 221 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte merakla beklenen proje ile ilgili detaylar...

TOKİ'den Konya'ya 152 konutluk iki yeni proje geliyor! Tek tek açıklanan bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ'den Konya'ya 152 konutluk iki yeni proje geliyor... Tek tek açıklanan bu tarihi kaçırmayın... İşte TOKİ Konya 2023 projeleri detayları...

TOKİ'den İstanbullulara resmen 2023 müjdesi! Tam 755 konutluk yeni proje geliyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ'den İstanbullulara resmen son dakika müjdesi geldi... Tam 755 konutluk yeni proje geliyor... Bu tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ Esenler'de 255 konutluk yeni proje inşa edecek!

Yeni konut projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Esenler'de 255 konut ve 48 dükkanlık yeni proje hayata geçirecek. Projenin ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ'den İstanbul Esenler'e 255 konutluk yeni proje!

Yeni yatırımlar için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Esenler'de 255 konut ve 48 dükkanlık yeni proje inşa edecek. Projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Esenler Güney Proje Alanı altyapı inşaatı ihalesi bugün!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

San Deco Mimari Proje Yarışması için son başvuru tarihi 8 Haziran! 

Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencileri için düzenlenen 'San Deco mimari Proje Yarışması: Duvarın Ötesinde' yarışması için son katılım tarihi 8 Haziran olarak belirlendi...

Esenler'de 60 bin konutluk örnek proje başladı!

Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de 60 bin konutluk örnek bir proje başlattıklarını söyledi.

Esenler’in tarihi imar sorunu kökünden çözüldü!

Esenler’de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu çözüldü. Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Konutlarımızı 14 ayda tamamlayarak teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu...

Esenler'in tarihi imar sorunu çözüldü!

Esenler'de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Binalar, Atışalanı'ndaki rezerv alanına taşınıyor. TOKİ tarafından yapılacak ilk konutların ihalesi 25 Şubat'ta yapılıyor. ..

Esenler'in imar sorununa kalıcı çözüm!

Esenler'in tarihi ve talihini değiştirecek askeri alandaki "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı" projesine ait çalışmaların yürütüleceği "2023 Yeni Esenler Proje Merkezi"nin yapımı tamamlandı.

Efitaş'tan Esenler'e 2 yeni proje daha!

CNR Emlak 2017 fuarı dün kapılarını açtı. Konut projelerinin tanıtıldığı fuara Ömür İstanbul da katıldı. Ömür İstanbul Proje Satış Müdürü Akkılıç, Esenler'de iki yeni proje hazırlığında olduklarını belirtti. 

Esenler Tarihi Proje son durum Haberi

Esenler Tarihi Proje son durum


Gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Esenler Belediyesi,  ilçenin tarihini ve talihini değiştirecek dev projeyle ilgili çalışmalarını  aralıksız sürdürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 11 Mayıs 2015 tarihinde açıklanan dünyanın en büyük kentsel dönüşüm çalışması ile dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkını da kapsayan Esenler’in Tarihi Projesi Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliği ile yürüyecek.  Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü öğretim görevlilerinin katkılarıyla devam edecek proje, öğrencilerin de bitirme projesi olacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI ANLATILDI


Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Öğretim Görevlisi Prof. Dr Hüseyin CENGİZ ile birlikte Öğretim üyeleri ve Şehir Planlama öğrencileri kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde incelemek üzere Esenler’i ziyaret etti. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz...