06 / 05 / 2024

Sarıyer'deki iskan sorunuyla ilgili ilk adımlar atıldı!

Sarıyer'deki iskan sorunuyla ilgili ilk adımlar atıldı!

Sarıyer’in iskan sorunu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündeme geldi. Zekeriyaköy, Demirciköy, Uskumruköy, Kilyos, Rumelifeneri ve Bahçeköy 'de yaşanan sorunun çözülmesi için ilk adımlar atıldı...



Sarıyer’in birçok mahallesinde bodrum katlarının kullanımı nedeniyle yaşanan iskan sorunu çözülüyor. Özellikle Zekeriyaköy, Demirciköy, Uskumruköy, Kilyos, Rumelifeneri ve Bahçeköy yaşanan sorun ilk adım İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında atıldı. 


AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’un isteği üzerine İBB Başkanı Kadir Topbaş talimat verdi. İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan ise konuyla ilgili önerge verdi.


Oybirliği ile kabul edilen önerge ile İBB Meclisi İmar Komisyonu’nda çalışmaların yapılacağı belirtildi.


İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan önergesinde;  Sarıyer genelinde bulunan konut parsellerinde bodrum kat kullanımları ile ilgili yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulması ve binaların yapı kullanma izin belgesi işlemleri esnasında ortaya çıkan sıkıntıların giderilebilmesi için meri planlarda bodrum kat kullanımı ile ilgili plan notlarının ilgili mevzuat ve fiili durum dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesini ve gereken düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz, dedi. 


AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy yaptığı esnaf ziyaretinde de konu ile ilgili müjdeyi Zekeriyaköy'de verdi. 


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön