06 / 05 / 2024

Esenler camiler haftası konuşmaları

Esenler camiler haftası konuşmaları

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda ilçede hizmet veren din görevlileriyle bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Camiler, hayatımızın deniz feneri, bizim ve şehirlerimizin kimliğidir" dedi.

Suluova Nur Camii açıldı!

Suluova Belediye Fatih Üçok, Din Görevlileri ve Camiler Haftası münasebetiyle Hacı Hayta Mahallesinde yapımı tamamlanan Nur Camii’nin açılış törenine katıldı.

Tevfik Göksu: Camiler hayatımızın deniz feneri!

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda ilçede hizmet veren din görevlileriyle bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Camiler, hayatımızın deniz feneri, bizim ve şehirlerimizin kimliğidir" dedi.

Esenler Belediyesi esnafa Ahi Çarşısı açacak!

Esenler Belediyesi, Ahilik Haftası kapsamında açacağı Ahi Çarşısı'nda esnaf; terzi, ayakkabıcı, kalaycı gibi unutulmaya yüz tutmuş meslekleri icra edecek ve maharetlerini bir bir sergileyecekler. İşte program...

Üsküdar Belediyesi'nden Cami ve İnsan fotoğraf yarışması!

Üsküdar Belediyesi, kültür ve sanat projelerine fotoğraf yarışması ile bir yenisini daha ekledi. ‘Cami ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışması ile her yıl 1- 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler Haftası Üsküdar'da farklı yaşanacak.

Esenler'de Soma Şehitleri Parkı'na fidan dikilecek!

Esenler Belediyesi'nin ilçede yeni doğan bebekler için Çevre Haftası'nda düzenlediği fidan dikme etkinliği bu yıl Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenciye adandı. Fidanların dikileceği yeni parka Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.

Esenler Kentsel Dönüşüm Sempozyumu kapılarını açtı!

Kentsel dönüşümün önemli merkezlerinden olan Esenler Belediyesi’nin Esenler Şehir Düşünce Merkezi’nin katkılarıyla düzenlediği Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu'nun da katılımı ile kapılarını açtı...

Esenler'de kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

Esenler Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Esenler Belediyesi Başkanı Tevfik Göksu’nun katılımıyla Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu düzenliyor...

Esenler Karabayır Mahallesi eğitim üssüne dönüşüyor!

Bu başarıyı kalıcı hale getirmek isteyen Esenler Belediyesi, ilçeyi eğitim vadisine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen proje sayesinde Karabayır olarak bilinen alan, yeni adıyla Tuna Eğitim Vadisi'ne dönüştürülüyor.

Giyimkent Esenler'in havadan videosu!

Giyimkent Esenler'de yer alıyor. Giyim sektöründe yer alan firmaların bir araya toplandığı Giyimkent'in kaba inşaatı 2000 yılında tamamlandı. Doğalgaz dahil bütün alt yapı çalışmaları biten Giyimkent 2002 yılında faaliyete geçmiştir.

Esenler'de 2 bin araçlık 3 otopark çalışması devam ediyor!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu: "Ancak 500 bin nüfuslu ilçe için yeterli değil. Şu anda 3 ayrı noktada yaklaşık 2 bin araç kapasiteli kapalı otopark çalışmalarımız devam ediyor."

Esenler Koza Plaza Ofis'in havadan yeni videosu!

315 adet ofis ve 4 katlı AVM'den meydana gelen Koza Plaza projesi Esenler Tekstilkent'te yer alıyor. 156 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 2 blok halinde inşa edilen Koza Plaza projesi Garanti Koza imzasını taşıyor.

Kentlerin ve insanların gelişmesi için: Esenler şehir düşünce merkezi!

İstanbul’da kentsel dönüşümün en önemli merkezlerinden biri olan Esenler’de, ilçeye ve şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek için kurulan Şehir Düşünce Merkezi yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor...

Esenler'de yan yatan 5 katlı bina yıkıldı!

Esenler’de bir ay önce yan yatan ve apar topar boşaltılan 5 katlı apartman yıkıldı. Orhan Oğuz Türk, bina sahiplerine, “Riskli yapı raporuna göre ister kira yardımı alacaksınız, isterseniz de 10 yıl vadeli kredi kullanabileceksiniz” dedi

Esenler camiler haftası konuşmaları Haberi

Esenler camiler haftası konuşmaları

Esenler Belediyesi ile İlçe Müftülüğü “Geç Kalma Genç Gel” sloganı ile “Cami ve Gençlik” temasının işlendiği bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda ortaklaşa bir program tertip etti. İlçede görev yapan tüm din görevlilerinin katıldığı kahvaltılı program, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programa; İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert de katıldı.


İslam'ın sembolü


Kısa bir selamlama konuşması yapan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler'de daha fazla caminin olması gerektiğini kaydederek, "Bu camilerimiz Müslümanlar'ı birleştirmeli. Camiler İslâm'ın sembolüdür" dedi.


Camileri arttıracağız


Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasına "Cami, hayatımızın tam...