06 / 07 / 2024

Esenler Şehir Düşünce Merkezi

Esenler Şehir Düşünce Merkezi

Esenler Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte düzenlediği Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’nun ikinci gününde akademisyenler, kentsel dönüşüm-mekan ilişkisini ve kentsel dönüşüm ekonomisini masaya yatırdı...

İstanbul'daki binalarda beton yok!

Esenler Belediyesi’nin Esenler Şehir Düşünce Merkezi’nin katkıları ile düzenlediği Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu, ilk gününde Türkiye’nin alanında uzman akademisyenleriyle kentsel dönüşümü çok yönlü olarak ele aldı...

Xiaomi Redmi Note 11 6 GB ve 128 GB hafızalı cep telefonunun fiyatı bir anda düşünce herkes akın etti!

Xiaomi Redmi Note 11 6 GB ve 128 GB hafızalı cep telefonunun fiyatı bir anda düşünce herkes akın etti! İşte 26 Ocak 2023 Xiaomi Redmi Note 11 fiyatı…

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Esenler'deki dev kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve Esenler kentsel dönüşüm projesiyle ilgili tüm merak edilenler...

Esenler kentsel dönüşümde kuralar çekildi! 

Esenler’de kentsel dönüşüm projesi dahilinde 531 konutun sahipleri belli oldu. Program dahilinde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu açıklamalarda bulundu. 

Esenler kentsel dönüşümde kuralar yarın çekiliyor!

"Akıllı ve Güvenli Şehir Esenler” projesi ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri belli oluyor. Proje dahilinde 531 konutun kura çekilişi yarın yapılacak.

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan taşınmaz mal satışı kararı mecliste!

Bursa Yenişehir Belediyesi'nce alınan bir taşınmaz mal satışı kararı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Erozan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ömer Niziplioğlu: Binaları yenilemek yetmez, kenti de dönüştürmeliyiz!

Mega kent İstanbul'un eski bir şehir olması sebebiyle planlama konusunda sıkıntılı bir yapılaşma gerçekleştiğine değinen Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu, "Binaları yenilemek yetmez, kenti de dönüştürmeliyiz" dedi.

OSB'ler şehir dışına taşınacak! 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda organize sanayi bölgeleri şehir dışına taşınacak.

Şehir dışına taşınan askeri okullarla ilgili flaş karar!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bursa Yenişehir modern yaşam alanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan ve bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan yer alan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesinin inşaatına başlandı.

Esenler Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 konut projesinin temeli atıldı. 

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

İBB, Esenler kentsel dönüşüm projesine dava mı açtı?

İBB, en yükseği 6 kat ve tamamen yatay mimari olan Esenler’de vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için dava açtı.

Esenler Şehir Düşünce Merkezi Haberi

Esenler Şehir Düşünce Merkezi


Esenler Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte düzenlediği Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu, alanlarında uzman akademisyenlerin katılımıyla ikinci gününde de devam etti. Esenler Şehir Düşünce Merkezi’nin koordinatörlüğünde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumda, alanlarında uzman akademisyenler tebliğlerini sundu. Kentsel Dönüşüm ve Mekan konulu sempozyumun 3. oturumu, Prof. Dr. Korkut Tuna’nın başkanlığında gerçekleşti.


Oturumda söz alan Yrd. Doç. Dr. Aynur Can, “Estetik Ölçütleri Aramak” başlığı çerçevesinde konuşmasını yaparak İstanbul’un mevcut tarihi dokusuna vurgu yaptı. Şehirlerin estetik yaklaşımlarla algılanıp nasıl bir biçime dönüşmesi gerektiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Can, “İstanbul’u iyi okumalıyız. İstanbul, diğer Anadolu kentlerine rehberlik edecek bir içeriğe sahip” dedi.


Yrd. Doç. Dr. Ali Kılıç ise, “Kamusal Alan Merkezli Kentsel Dönüşüm” konusuna değinerek kentsel dönüşümün kamusal...