06 / 05 / 2024

Esenler Tunusa örnek oldu

Esenler Tunusa örnek oldu

Tunus’un Nahda Hareketi Partisi, Esenler Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve yardımcılarından belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Heyet, Esenler Belediyesi’nin projelerinden çok etkilendiklerini söyledi.

Esenler'de 60 bin konutluk örnek proje başladı!

Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de 60 bin konutluk örnek bir proje başlattıklarını söyledi.

Esenler’de askeri alana dev şehir parkı yapılıyor!

Esenler’de dünyaya örnek kentsel dönüşüm çalışması yaptıklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Göksu, askeri alandaki projede dünyanın en büyük şehir parklarından birinin yapılacağını söyledi.

Vasip Şahin: Esenler kentsel dönüşümde örnek!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları" kapsamında Esenler halkı ile bir araya geldi.Şahin, Esenler'in, İstanbul'un kentsel dönüşüm açısından en başarılı örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Esenler kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek oldu!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği Havaalanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Türkiye'de kentsel dönüşümün hayal olmaktan çıktığını söyledi.

Esenler Havaalanı Konutları'nda örnek daireler ne zaman gösterilecek?

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm Konutları'nda inşa edilen 2 bin 358 konut ve 42 işyerinin kura çekim tarihi belli oldu. Esenler Havaalanı kura çekilişi 31 Mart 2016'da yapılacak...

Esenler'e Hanımlar Çarşısı geliyor!

Türkiye'ye örnek olacak projelerin altına imza atan Esenler Belediyesi, yakın zamanda açacağı Esnaf Hanımlar Çarşısı ile Esenler'de yaşayan kadınları iş hayatına kazandıracak.

Esenler Belediyesi ve YTÜ projesi Çocuk Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı!

Anne Üniversitesi ile örnek olan Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde “Büyümüş de küçülmüşlere en özel üniversite” sloganıyla hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi’nin yeni döneminde Esenlerli çocuklara üniversite eğitimi veriliyor.

Esenler Tuna Mahallesi kentsel dönüşüm projesine öğrenci eli!

İstanbul Esenler'deki Tuna Mahallesi’nin tasarımına yönelik fikir projesi geliştiren Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri, Tuna’yı örnek bir mahalle olacak şekilde tasarlamak için çalışmalar yürütüyor.

Esenler'in kentsel dönüşümü Tunus'a örnek oldu!

Tunus’un Nahda Hareketi Partisi, Esenler Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve yardımcılarından belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Heyet, Esenler Belediyesi’nin projelerinden çok etkilendiklerini söyledi.

Esenler'de Şehir Düşünce Merkezi açıldı!

Şehir Düşünce Merkezi açıldı Esenler'de açıldı. Açılışta Bakan Bayraktar şu şekilde konuştu: Acilen fay hattı üzerinde bulunan 6.5 milyon konutu elden geçirmeliyiz

Esenler Belediyesi, her gün bir binayı yıkıp yeniden yapıyor!

Esenler Belediyesi, vatandaşların da katılımıyla 5 ay içinde neredeyse her gün bir binayı yıkıp yeniden yapmaya başladı. Başkan Tevfik Göksu, meskenlerin kıymetini artıran dönüşüm çalışmalarının 4 ayrı bölgede devam ettiğini ifade etti

Esenler'de gönüllü vatandaşlar kentsel dönüşüme katılıyor!

İstanbul'da halkın yüzde 90'ının deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalarda yaşadığı 500 bin nüfuslu ilçesi Esenler, vatandaşın desteğiyle hızlı bir dönüşüm geçiriyor

Güzel Esenler projesine başlandı!

TEM-E-5 bağlantı yolu üzerinde yer alan binaların cephe giydirmelerini kapsayan ‘Güzel Esenler’ projesi için Başkan Topbaş ve Tevfik Göksu ellerine mala alarak işe koyuldu

Esenler Tunusa örnek oldu Haberi

Esenler Tunusa örnek oldu


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri, Tunus’tan gelen Nahda Hareketi Partisi yetkililerine belediyenin yaptığı sosyal, fiziksel ve kültürel projeleri anlattı. Belediye Hizmet Binası’nda bulunan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen program, sabah erken saatlerinde başladı ve gün boyu sürdü.



YENİLENEN ESENLER’İ ANLATTI


Esenler’de gerçekleştirilen “İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Uygulamaları” hakkında Tunuslu heyeti aydınlatan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, “Yeni Esenler Yenilenen Esenler” konulu bir sunum yaptı. “Esenler’de güvenli ve estetik konutlar yapmak için çalışıyoruz” diyen Türk, ilçede kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışması yürüttüklerini kaydetti. Devletin kentsel dönüşümü teşvik ettiğini söyleyen Türk, “Allah’ın izniyle Esenler’de çocuklara tabut değil konut bırakıyoruz” dedi.



HER ŞEYİN BAŞI YASA


Kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Türk, uygulama planlarının önemine dikkat çekti. Türk, “Kentsel...