06 / 05 / 2024

esenlerdeki konutlar taşınacak mı

esenlerdeki konutlar taşınacak mı

Binalarının yüzde 70’i risk altında bulunan ve 500 bin vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınacak. İmara kapalı olan donatı alanları üzerine yapılmış 16 bin konutunda taşınmasını kapsayan dev proje ile Esenler 2 millet bahçesine kavuşacak.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

İstanbul'daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı! 

İstanbul'da taşınacak olan 1.5 milyon konuta ilişkin önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 500 binini Anadolu yakasında, 500 binini Avrupa yakasında, 500 binini de olduğu yerde yapacaklarını söyledi.

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak.

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

Körfez sanayi tesisine yakın konutlar taşınıyor! 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan 17 Ağustos Gölcük depreminde yanan tankerlerinin yanında yer alan konutlar taşınıyor. 

OSB'ler şehir dışına taşınacak! 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda organize sanayi bölgeleri şehir dışına taşınacak.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Karadeniz'de 6 ilde 2 bin aile taşınacak!

Karadeniz'de ''İklim Değişikliği Eylem Planı'' kapsamında çalışmalara başlanıyor. 6 ili kapsayan eylem planı kapsamında 1950 binada yaşayan 2000 aile, yeni yapılacak konutlara taşınacak.

Hümeyra Yeniköy’e taşınacak!

Ünlü sanatçı Hümeyra, Yeniköy’de Boğaz manzaralı, 3 oda+1 salon bir eve taşınmaya karar verdi. Yaz aylarını Bodrum-Gümüşlük’te geçiren sanatçı, İstanbul’a eylül ayında dönüp yeni evine taşınacak.

Hükümet harekete geçti: 6 ilde 2 bin aile taşınacak!

Son dönemde yaşanan felaketler hükümeti harekete geçirdi. Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin' i kapsayan "Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı” ile sene sonuna kadar aciliyeti olan binalardan 2 bin aile taşınacak.

Samsun'da dere yatağındaki 300 ev taşınacak!

Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin illerini kapsayan 15 maddelik ‘Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Samsun'da dere yatağında bulunan 300 ev taşınacak.

Yeni Hasankeyf'e 3 bin 980 kişi taşınacak!

Hasankeyf yerleşkesinde bulunan konutlara 3 bin 980 kişi taşınacak.Hasankeyf'teki aileler için yeni yerleşkede yaptırılan 800 konutun 698'i hak sahiplerine teslim ediliyor ve ailelerin 3 ayda bu evlere taşınması amaçlanıyor.

esenlerdeki konutlar taşınacak mı Haberi

esenlerdeki konutlar taşınacak mı

İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında bulunan Esenler’de büyük değişim başlıyor. Esenler Belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun uzun süredir gerçekleştirmek istediği ve üzerinde yoğun çalışmalar yaptığı kentsel dönüşüm projesinde onay çıktı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, 2015 'te Esenler Belediyesi’ne devredilen ve içinde Metris Kışlasını da kapsayan 1 milyon 800 bin metrekarelik “Güney Rezerv Yapı Alanı” projesi ile Esenler yeni bir yüze kavuşacak. Yaklaşık 500 bin nüfuslu ilçede binaların yüzde 70’inin risk atlında bulunduğunu dile getiren başkan Mehmet Tevfik Göksu, “98 bin 160 konut risk altında. Biz 41 bin konutun dönüşme aşamasını başlattık. Geriye 57 bin konut kaldı. Onaylanan proje ile 40 bin konutu metris kışlasının içinde bulunduğu alana taşıyacağız” diye konuştu.

DONATI ALANLARI İMARA KAPALIDIR


Türkiye’ye örnek bir proje hazırladıklarını...