09 / 05 / 2024

Esenyurt imar barışı drone

Esenyurt imar barışı drone

Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve inşaatlarda iş güvenliğine uymayan işçilerin tespitini yapmak için drone ile denetim yapıyor.

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Vatandaşların çoğu imar barışından habersiz!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç , ‘imar barışı’nın detaylarından bahsetti. Genç, ''Başvuru süresinin dolmasına kısa bir süre kalmış olmasına rağmen vatandaşların çoğu imar barışı düzenlemesinin ne getirdiğinden habersiz'' dedi. 

Balıkesir'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası işbirliğiyle imar barışı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İmar barışına başvurmanın 7 şartı!

8 Haziran itibari ile başvuruların alınmaya başlandığı imar barışında başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, imar barışına başvurmanın şartları nelerdir?

İmar barışı başvuruları ne zaman bitecek?

İmar barışının ne zaman biteceği yüzlerce kişinin merak ettiği soru haline geldi. 13 milyon yapıyı kapsayan Yapı Kayıt Belgesi'ne yoğun başvuru gelmişti. Peki, imar barışı başvuruları için son gün ne zaman?

İmar barışı için Uzungöl'den 862 kişi başvuru yaptı!

Uzungöl'de 'imar barışı' uygulaması yapı sahiplerini harekete geçirdi. Bölgede, binaları yıkım aşamasına gelen 862 kişi, 'imar barışı' uygulamasından yararlanmak için başvuru yaptı.

İmar barışı size ne kazandıracak?

İmar barışına müracaat eden vatandaşlar, kendilerine sunulan olanaklardan faydalanırken, Bakanlık da mevzuata aykırı yapıları kayıt altına alıyor. Peki, imar barışı size ne kazandıracak? İmar barışına başvurmalı mısınız?

Tekirdağ'da İmar Barışı gündemde!

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasının (TTSO) ev sahipliğinde imar barışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya TTSO Başkanı Cengiz Günay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak katıldı.

Selahattin Varan mahalle mahalle gezip imar barışını anlatıyor!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, 10 günde 150’nin üzerindeki toplantıyla, imar barışını anlatıyor. 

Sitelerde imar barışı nasıl uygulanır?

Site Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Site ortak alanlarında imar barışı uygulamaları" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

İstanbul'da imar barışı toplantısı!

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü İstanbul’da “İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplatıda imar barışı ile ilgili merak edilen her şey konuşuldu.

Malatya Yeşilyurt'ta imar barışı anlatıldı!

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından imar barışı toplantısı düzenlendi. Muhtarlara yönelik yapılan toplantıda imar barışının amacı ve avantajları anlatıldı.

Esenyurt imar barışı drone Haberi

Esenyurt imar barışı drone

İmar Barışı’yla beraber çok sayıda bina kayıt altına girerken, belediyeler de kaçak yapılaşmaya karşı tedbirlerini arttırdı. Esenyurt Belediyesi ise farklı bir uygulamayı hayata geçiriyor. Esenyurt Belediyesi'nde yer alan habere göre, Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve inşaatlarda iş güvenliğine uymayan işçilerin tespitini yapmak için drone ile denetim gerçekleştiriyor. Belediye zabıta ekipleri ilçede bulunan kaçak yapıların ihbar edilmesi üzerine kontrol ediyor ve cezai işlem uyguluyor. Belediye Ekipleri denetimlerin daha sıkı olması için drone ile çalışmaya başladı. Bu sayede kontrollerini yapan ekipler kolaylıkla bütün mahallenin denetimini gerçekleştiriyor. Drone ile yapılan denetimde zabıtalar ayrı ayrı binaları kontrol edip zaman kaybetmek yerine, havadan görüntülerini inceleyip kaçak yapılan yapıları anında tespit edebiliyor. Ayrıca drone ile inşaatlarda çalışan ve iş...