29 / 04 / 2024

esenyurt üniversitesi ana yönetmeliği

esenyurt üniversitesi ana yönetmeliği

Esenyurt'ta hayata geçirilecek İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin Ana Yönetmeliği 28 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Esenyurt'un gelişimine katkı sağlayacak olan üniversitenin ana yönetmelik maddeleri haberimizde yer alıyor...

Esenyurt Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru 20 Nisan 2023!

Esenyurt Üniversitesi akademik personel bünyesine yeni Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi ekleyeceğini açıkladı. Son başvuru 20 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Şana Mimarlık Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şana Mimarlık Yapı Sanayi Ticaret İnşaat  Limited Şirketi Esenyurt’ta  50 bin TL sermaye bedeli  ile Fatih Durmuş tarafından kuruldu.

Gaziantep Üniversitesi'ndeki dükkanların tahliye kararına tepki!

Gaziantep Üniversitesi'nin ana kampüsü içerisinde yer alan ve yaklaşık 6 seneden beri hizmet sunan Çarşı'daki 50'ye yakın işletme sahibine Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından Çarşı için başka planlama yapılacağı nedeniyle tahliye tebligatı yollandı.

İzmir'de hasarlı evlere girmeyin uyarısı! Ana artçı henüz olmadı!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Irmak, İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremden bir birim küçük olan ana artçının henüz olmadığını vurgulayarak, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri için uyarı yaptı. 

Ümraniye Belediyesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin binasını mı inşa etti?

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi'de (İBB) 43 milyon TL harcayarak kütüphane ve idare binalarını yaptırmıştı. Şimdi de Ümraniye Belediyesinin üniversitenin yeni yerleşkesindeki ana kampüs binasını inşa ettiği iddia ediliyor...

Pendik Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temeli atıldı!

Pendik’in ilk üniversite kampüsü olan Gedik Üniversitesi Ana Kampüsü’nün temel atma töreni yapıldı.

Esenyurt'ta arsa satışı polemiği!

Necmi Kadıoğlu başkanlığı döneminde Esenyurt Üniversitesi'ne tahsis edilen 25 dönümlük arsanın Esenyurt Üniversitesi'ne satışı gündeme geldi. 

Bezmialem Üniversitesi'nde sporcular için sağlık merkezi açıldı!

Sporculara koruyucu hekimlik, teşhis, tedavi ve atletik performans yönetimi verecek Türkiye'nin spor hekimliği ana bilim dalı bulunan ilk sporcu sağlığı merkezi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde açıldı.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi inşaatı sürüyor!

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ), yapımı devam eden ana yerleşke inşaatında “Temelden Engelsiz Üniversite” bilinci ile binalarını yükseltmeyi sürdürüyor.

Davutpaşa Koç Üniversitesi Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

2012 yılında temeli atılan ve 500 milyon dolara mal olması planlanan Koç Üniversitesi Hastanesi, ilklere imza atacak. Şu ana kadar 300 milyon dolar harcanan hastanenin ikinci faz çalışmaları 2017 başında tamamlanacak.

Esenyurt Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediyesi Nisan ayı toplantısında 9 ana gündem maddesi ve 15 sonradan eklenen gündem maddeleri ile birlikte toplam 24 gündem maddesi görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Amasya Üniversitesi hastanesine ek bina yapılıyor!

Amasya Üniversitesi Hastanesi ana binasındaki servis, poliklinik ve bekleme alanlarının mevcut hali ile ihtiyacı karşılayamaması, il dışı sevklerin azaltılması, hizmetin yerine uygun olarak getirilebilmesi amacıyla ek bina ihalesi yapıldı

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi inşaatında sona gelindi!

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde inşaatı süren ve şu ana kadar 10 bin ton taş kullanılarak yapılan cami, tamamlandığında 25 bin kişiye hizmet verecek. Atik, cami kubbesinin 36 metre çapıyla önemli bir büyüklüğe sahip olduğunu aktardı.

esenyurt üniversitesi ana yönetmeliği Haberi

esenyurt üniversitesi ana yönetmeliği

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Ana Yönetmeliği


Birinci Bölüm


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Esenyurt Üniversitesinin yönetimi, işleyişi, akademik organları ve görevlerine ilişkin esasları düzenlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; İstanbul Esenyurt Üniversitesinin yönetimine, akademik ve idari organlarına, bu organların görevlerine, eğitim ve öğretime ve mali konulara ilişkin hükümleri kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 73 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;


a) Başkan: İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanını,


b) Dekan: İstanbul Esenyurt Üniversitesindeki ilgili fakültelerin dekanlarını,


c) Müdür: Üniversite bünyesindeki Enstitüler, Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, uygulama-araştırma merkezleri müdürlerini,


ç) Mütevelli Heyet: İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli...