17 / 05 / 2024

Eski Antakya Evleri onarıldı

Eski Antakya Evleri onarıldı

Çok sayıda cesur girişimci, yıkılmaya yüz tutmuş eski Antakya Evlerini özverili çalışmalar sonucunda tekrar ayağa kaldırdı, bu değerlerimizi cafe, restoran, eğlence mekanı olarak değerlendirerek canlandırdı, coşkusuna coşku kattı.

Yeni Eyüp Evleri fiyat listesi Ekim 2022! 

İstanbul'un en eski ilçelerinden Eyüpsultan'da yükselen Yeni Eyüp Evleri 7 blok halinde inşa ediliyor. Peki Yeni Eyüp Evleri projesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte Yeni Eyüp Evleri fiyat listesi Ekim 2022! 

Kira yardım ücretleri arttı! Milyonlarca insan oh çekecek! İşte kira yardımı almak için aranan şartlar…

Kentsel dönüşüm projeleri, milyonlarca insanın adeta eski olan evleri için beklediği bir mucize. Kentsel dönüşüme dair milyonlarca insanı sevindiren gelişmeyi Bakan Murat Kurum verdi. Kentsel dönüşüm kira ücretlerinin artacağı bildirildi. İşte detaylar…

Yeni Eyüp Evleri lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje!

İstanbul'un en eski ilçelerinden Eyüpsultan'da yükselen Yeni Eyüp Evleri lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı. Projede fiyatlar 561 bin TL'den başlıyor...

Antakya'nın eski otogarı 46 milyon liraya icradan satılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya eski otogarını satıyor. Otogarın ihalesi 46 milyon lira muhammen bedel ile gerçekleşecek.

İsviçre'deki dağ evleri 6 liraya satılıyor!

İsviçre’nin güneyinde yer alan Monti Sciaga adlı dağ köyündeki eski taş evleri 1 İsviçre Frangı (5.8 TL) gibi sembolik bir fiyata satılıyor.

Eskişehir’deki öğrenci konutlarının fiyatları yüzde 25 arttı!

Eskişehir’deki öğrenci konutlarının kira fiyatları arttı. Yurt ve tek odalı olarak tasarlanan evleri fiyatlarında yüzde 25 artış yaşandı.

Hatay'daki tarihi evler restore edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi dokusuna sahip çıkarak eski Antakya evlerini restore ediyor.

Drusilya Evleri’nde 4. Etap çalışmaları başladı!

AYD Yapı tarafından Eskişehir’e kazandırılan Drusilya Evleri’nde 4. Etap çalışmaları başladı. 52 daire ve ticaret merkezleri Temmuz 2018’de sahipleri ile buluşacak

Antakya'nın eski stadyum alanına TOKİ projesi!

Hatay Antakya'nın yeni stadyumu tamamlanıyor. Bu durumda atıl durumda kalacak eski stadyum alanına da TOKİ konut projesi inşa edecek.

Essenora Evleri'nde büyük takas kampanyası! Eski evi getir, yeni evinde otur!

Essenora Evleri İstanbul Gaziosmanpaşa'da hayata geçirildi. Projede geçerli büyük takas kampanyası kapsamında eski evinize karşılık, yeni bir ev sahibi olabiliyorsunuz...

Eskişehir Flora Evleri satılık daire!

ESOTO AŞ imzası taşıyan Flora Evleri, birbirinden bağımsız 12 blokta 72 daireden oluşuyor. Eskişehir Flora Evleri satılık daire fiyatları ise 725 bin TL'den başlayarak değişiyor...

Flora Evleri ile Eskişehir'de hayat güzelleşiyor!

Eskişehir'de inşa edilen Flora Evleri ile hayat daha güzel bir hale geliyor.12 blok olarak inşa edilen projede çeşitli sosyal donatı alanlarına yer veriliyor.

Eski İzmir Evleri onarılmayı bekliyor!

İzmir'in Kadifekale ve Basmane arasında daha çok bulunan tarihi evlerinin bazıları, kaderine terk edildi. Çatıları, cumbaları çöken evler kullanılmaz halde geldi.

Eski Antakya Evleri onarıldı Haberi

Eski Antakya Evleri onarıldı

Zenginler Mahallesinde yoğunlaşan bu coşkulu atmosfer eski Antakya Evlerini hak ettiği eski konumuna taşırken, özlenen tabloyu da oluşturdu. Yaşanan bu kültürel hamle, oldukça durgun bir dönem geçiren kent turizmine olumlu katkı sunmasıyla da dikkat çekiyor.

 Harbiyeli Mehmet ve Semir Helvacı, Zenginler Mahallesindeki eski Antakya Evlerini yaşatan, kültürel hamleyi ilk başlatan cesur girişimciler arasında yer almalarıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 7 yıl önce eski Antakya evini restore eden günümüze kazandıran Mehmet ve Semir Helvacı, bu tarihi mekanı “Nostalji Cafe ve Nargile Evi” adıyla işletmeye başladı. Eski Antakya evlerinin değerini bildiklerini, yaşatmaya çalıştıklarını, bu nedenle Nostalji Cafe'yi hizmete açtıklarını belirten Mehmet ve Semir Helvacı,  iki katlı, avlulu tarihi mekanda, misafirlerini samimi ev ortamında ağırlamanın memnuniyetini, mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yaklaşık 150 yıllık binanın,...