02 / 05 / 2024

eski beşiktaş meydanı

eski beşiktaş meydanı

1947 yılında Akşam Gazetesi foto muhabiri tarafından havadan çekilmiş fotoğrafta Dolmabahçe Meydanı, İnönü Stadyumu ve günümüzde İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi olarak kullanılan Taşkışla'da fotoğrafta yer almakta.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Beşiktaş’taki eski askeri araziye kat artışı: 5'ten 8'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatına rağmen İstanbul’un boyu uzuyor. Beşiktaş’taki eski askeri alanda kat artışı yapıldı. Kat sayısı 5'ten 8'e yükseltildi.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletme kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletmenin kaldırılması çalışmasına başladı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Beşiktaş Meydan Şubesi bugün Beşiktaş'ta 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaftan işletmelerinin kaldırılması kararına tepki!

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelerinin kaldırılması kararına tepki verdi.

Beşiktaş’ın eski yıldızı Dusco Tosic eşine 19 milyon liralık ev aldı!

Beşiktaş’ın eski yıldız ismi Dusco Tosic eşi Jelena Karleusa ile arasındaki buzları eritmek için kesenin ağzını açtı. Sırp futbolcu, eşine barışma hediyesi olarak Sırbistan’da 2 buçuk milyon euro’luk bir villa satın aldı.

Meydan Beşiktaş'a BKM ve Hollandalı fon şirketi talip!

Eski siyasetçi Kadir Şeker'in oğlu Şahin Şeker'in sahibi olduğu Meydan Beşiktaş için Hollanda merkezli bir fon şirketi ve BKM teklif vermeye hazırlanıyor.

Beşiktaş’a arkeoloji müzesi geliyor!

Metro kazısında bulunan bulgular, istasyon açıldıktan sonra istasyon içinde ve Beşiktaş Meydanı'nda yapılacak olan 2 farklı müzede sergilenecek.

Gökhan Töre Beşiktaş'taki dükkanını yeniledi!

Beşiktaş’ın eski futbolcusu Gökhan Töre’nin Barbaros Bulvarı’nın başında yer alan Sampi Beşiktaş şubesini devraldı. Gökhan Töre Beşiktaş'taki dükkanını yeniledi.

Beşiktaş'a yeni bir meydan inşa edilecek!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Coşkundeniz bugünkü yazısında Beşiktaş belediye Başkanı Murat Haznedar ile röportaj gerçekletirdi. Coşkundeniz, Haznedar'ın Beşiktaş'taki projelerini anlattı. İşte o yazı...

Beşiktaş Abbasağa'da sit alanı kararı!

Beşiktaş-Dikilitaş-Balmumcu Uygulama İmar Planı kapsamında “Öneri Eski Eser Konut Alanı”nda kalan 353 ada, 3 parsel sayılı taşınmazın eski eser yönünden incelenerek tescillenecek değerde olup olmadığı kararı verildi.

Beşiktaş'ta konut metrekare fiyatı yüzde 24,7 arttı!

'Taşı toprağı altın’ İstanbul’un en eski semtlerden Beşiktaş, konut m2 fiyatlarında yıllık yüzde 24.7 artışla, yüzde 10.6 yükselen altından bile daha fazla değer kazandı.

eski beşiktaş meydanı Haberi

eski beşiktaş meydanı



Evvelki gün Hava Yolları İdaresi'nin uçağı ile İstanbul üzerinde bir uçuş yapan foto muhabirimiz Dolmabahçe Meydanı'nı, İnönü Stadı'nı ve iki numaralı park ile burada yapılan yolları gösteren yukarıdaki resmi çekmiştir. Resimde stadın yanında Dolmabahçe'ye çıkmak üzere yeni yapılan Bayıldım yolu, Teknik Üniversite Taşkışla, uzakta Radyo Evi görülmektedir.


Akşam Gazetesi 16 Şubat 1947



Abdullah Kutalmış...