06 / 05 / 2024

eski binaların mantolama zorunluluğu

eski binaların mantolama zorunluluğu

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

İMO'dan Elazığ uyarısı: Eski binaların yenilenmesi lazım!

Bir yıl önce Elazığ'da gerçekleşen depremde 41 kişi hayatını kaybetti, 1607 kişi yaralandı. Kentte hâlâ oturulmayacak ve depreme dayanıksız binalar bulunuyor.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

İzmir'deki 20 yıldan eski binalar dönüştürülmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akbaşak, 2000'den önce inşaat ruhsatı alınmış binalarda deprem sebebiyle risk olduğunu söyledi, bu tarihin bir milat olduğuna vurgu yaptı. Akbaşak, 20 yıldan daha eski binalar için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Oğuz Gündoğdu :Yıkımın sebebi eski binalar!

İzmir'de meydana gelen deprem  çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Jeofizik Uzmanı Oğuz Gündoğdu'na göre; bu binaların yıkılmasının nedeni, binaların yaşlı olması.

Eski binaların tümü 2050'ye kadar dönüşecek!

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait eski binalar turizme kazandırılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli'de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Müteahhitlerden eski binalar için uyarı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, binaların çökmesinde sadece kullanılan malzemenin değil kaçak kat çıkılmasının da etkili olduğunu söyledi ve eski binalar için uyardı.

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

eski binaların mantolama zorunluluğu Haberi

eski binaların mantolama zorunluluğu

Eski binalara mantolama zorunlu mu?


Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanması işlemi olarak biliniyor. 


Teknik olarak ise ısı yalıtımı, herhangi bir ısı köprüsü oluşmayacak şekilde, gerekli ısı izolasyon katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeylerine yapılan ısı izolasyonu şeklinde tanımlanıyor.


Mantolama, sadece kışın içerideki sıcak havanın dışarı çıkması anlamına gelmiyor. Aynı zamanda yaz aylarında da içerideki soğuk havanın dışarı çıkmasına engel oluyor ve iç kısımların ısı kaybını da azaltıyor. 


Eski binalara mantolama zorunlu mu?

2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile mantolama uygulaması binalar için zorunlu tutuluyor. Yeni yapılan tüm yapılar, bu yönetmelik dahilinde mantolama yapılarak inşa ediliyor. 


Yönetmelik esaslarına göre, 2017 tarihine...