17 / 05 / 2024

eski çengelköy bahçeleri

eski çengelköy bahçeleri

10 Mart 1930 tarihli Vakit Gazetesi'nde yer alan ilan Boğaziçi Çengelköy'de iki katlı müstakil ev ve bahçenin satılık olduğu duyurulmuş. Bahçe dört taksitle 1555 lira bedelle satılıkmış

İğneada Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Arsago güvencesi ile Demirköy İğneada’da hayata geçirilen Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! İşte İğneada Yaşam Bahçeleri ile ilgili ayrıntılar...

Ankara Sincan'da hobi bahçeleri yıkıldı!

Tarım arazilerinin birtakım aracılar tarafından hobi bahçeleri şeklinde bölünüp satılmasının engellenmesi için geçen yıl Ekim'de meclisten geçen Torba Yasa'da bulunan  düzenleme sonrası mağdur olan hobi bahçesi sahiplerinin evleri ve bahçeleri yıkıldı. 

Millet bahçeleri projelerinin maliyeti ne olacak?

2021 yılın üç belediye millet bahçesi projeleri için 14 milyon 425 bin TL ödeme yapacak. Bunun yanı sıra TOKİ de  millet bahçeleri için 59 milyon TL'lik sözleşme imzaladı.

Şanlıurfa'da hobi bahçeleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 60 yaş üstü vatandaşlara yönelik hobi bahçeleri için çalışmalara devam ediyor. 

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

Hobi bahçeleri için yeni strateji!

Son günlerde hobi bahçeleri üzerinde “tarım topraklarının işgal edildiği ve tarımsal üretimi tehdit ettiği” yönünde tartışmalar yoğunlaşıyor. Konu hakkında kalıcı çözümler içeren uygun stratejilere ihtiyaç bulunuyor.

Tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri tek tek yıkılacak!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. AK Parti konuyla ilgili teklifini bu yasama yılında yasalaştıracak.

Kocaeli’nin millet bahçeleri için ilk adım atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Kocaeli'ye müjdesini verdiği ve yakından takip ettiği Millet Bahçeleri için ilk adım atıldı.

Çengelköy'de 26.2 milyon TL'ye icradan satılık eski eser ev!

İstanbul Anadolu 21. İcra Dairesi Müdürlüğü İstanbul Çengelköy'de restorasyonu yapılmış havuzlu ve müştemilatlı eski eser evi icradan satışa çıkardı. 

Tarım arazileri 'hobi bahçeleri' ile ikinci konut alanına dönüştü!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan, tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik planlamalardır" dedi ve "Bu tarz hobi bahçelerinden, villalardan almamalarını vatandaşımızdan rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler için Millet Bahçeleri Rehberi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada millet bahçelerinin planlanmasından, tasarım ve uygulamasına kadar tüm aşamalarını "Millet Bahçeleri Rehberi"nde topladıklarını ve yerel yönetimlerin hizmetine sunduklarını belirtti.

Adana'da yapımı devam eden millet bahçeleri TBMM gündeminde!

Adana ilinde yapımı devam eden millet bahçeleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Millet bahçeleri yapımı meclis gündeminde!

Millet bahçeleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

eski çengelköy bahçeleri Haberi

eski çengelköy bahçeleri

Emvali Metruke Müdürlüğünden:


Satılık maa bahçe iki bap hane hissesi


Boğaziçi'nde Çengelköyü'nde Bekarderesi Sokağı'nda atik 13 cedit, 4,3,3/1 numaralarla murakkam iki katlı 6 oda bir sofa, mufak, iki hela ve tahtında ahır samanlığı müştemil harap hane ile ayrıca bir odadan ibaret hane maa bahçenin icaretenli mahalinin 105 hisse itibarile hazineye ait 104 hissesiyle mukatıalı mahallinin tamamının bedeli dört taksitle ödenmek üzere 1555 lira bedelle 29/3/930 tarihine müsadif cumartesi günü saat 14 te müzayedesi mukarrerdir. Taliplerin %7.50 hesabile teminat makbuzlarıyla İstanbul Emvali Metruke satış komisyonuna müracaatları.


Vakit Gazetesi 10 Mart 1930 


Abdullah Kutalmış...