08 / 05 / 2024

eski deniz müzesi

eski deniz müzesi

Sultan Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan zamanında başlatılıp ölümü üzerine Sultan Abdülmecit tarafından tamamlanan Bezmialem Valide Sultan Camii, 1947 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla Deniz Müzesi olarak hizmet edecekmiş.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Odunpazarı Modern Müzesi açıldı!

Eskişehir'de yapımı tamamlanan Odunpazarı Modern Müzesi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek ve Etnografya Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 2006 yılında boşaltılan cezaevi binasının "Zeybek ve Etnografya Müzesi" olarak hizmete açılması için çalışma başlatıldı.

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi 2019'da açılacak!

Eskişehir Odunpazarı Modern Müzesi’nin gelecek yıl açılacağını dile getiren Erol Tabanca, ‘2019 OMM’un yılı olacak’ dedi.

Galatasaray Stadyum Müzesi açıldı!

Galatasaray Stadyum Müzesi açılış töreninden sonra Galatasaray Kulübünde mevcut başkan Mustafa Cengiz ile eski başkan ve yöneticiler, Türk Telekom Stadı'nda bir araya geldi..

Antalya Kent Müzesi için yıkımlar başladı!

Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında eski Büyükşehir Belediye hizmet alanında yer alan prefabrik yapılar yıkılıyor.

Eskişehir'de Hamam Müzesi yapım ve işletme ihalesi 19 Nisan'da!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hamam Müzesi yapılmak ve işletilmek üzere, irtifak ve işletme hakkı veriyor. İhale 19 Nisan'da yapılacak..

Aydın'daki 4 lojman, Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüşecek!

Aydın Ortaklar mahallesinde yer alan 4 eski lojman restore edilecek. Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüştürülecek.

eski deniz müzesi Haberi

eski deniz müzesi



Yeni bir Deniz Müzesi


Dolmabahçe'deki cami, İstanbul'un fethine ait malzemenin teşhir edileceği bir müze haline getiriliyor.


Dolmabahçe Meydanı'nın tanzimi işi yakında tamamlanacaktır. Meydan, bir taraftan Dolmabahçe ile Harbiye arasında açılması kararlaştırılan >Kadırgalar Caddesi>'nin başlangıcını teşkil ettiği için sahanın açılmasına ehemmiyet verilmiş ve burasının şehircilik mütehassısı P. Prost'un hazırladığı proje üzerine tanzimine başlanmıştır. Bu maksatla Dolmabahçe'deki Valide Cami avlusunun da dış duvarları sökülerek parmaklıklar daha geriye alınmıştır. 

İstanbul'un fethi sırasında gemilerin karadan yüzdürülerek Haliç'e indirilmesi denizcilik bakımından çok mühim ve tarihi bir hadisedir. Hadiseyi daha canlı bir surette göstermek için gerek fetih sırasında, gerek daha sonraları kullanılan bütün malzemelerle vasıtaların, silahların bir...