07 / 05 / 2024

eski dinlenme tesisi kumbaba plajı

eski dinlenme tesisi kumbaba plajı

İstanbul'un en eski ve popüler sayfiye yerlerinden Şile'de bulunan Kumbaba Plajı'ndaki eski dinlenme tesisi yerini büyük bir yıkıntıya bıraktı

Aremsis Holiday Resort için düğmeye basıldı! TMO'nun Hatay'daki eğitim ve dinlenme tesisi otel oluyor!

Antiochia Turizm tarafından Hatay’da inşa edilecek otel projesi resmen başlıyor. 120 oda ve 240 yatak kapasiteli otel projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Deprem fırsatçısına şok! Öyle bir ceza yedi ki...

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı yapan yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası verdi.

Odunpazarı Belediyesi Yap-İşlet-Devret modeliyle spor tesisi yaptıracak! İhalesi 4 Temmuz'da!

Eskişehir İli Odunpazarı Belediye Başkanlığı, Eskişehir'de spor tesisi yaptıracak. Söz konusu ihale 4 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Merkez Bankası 178 personel alımı yapacak! İşte başvuru şartları!

Merkez Bankası 178 personel alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilana göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Naim Talu Eğitim, Seminer ve Dinlenme Tesisi’nde istihdam edilecek personeller için başvuru şartlarını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Ankara’ya 30 milyon TL'ye otel yapılacak!

Vilayetler Birliği, Ankara Kızılcahamam'da 30 milyon TL yatırımla termal havuzlu otel ve dinlenme tesisi inşa ettiriyor. 

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Şehitkamil Eskişarkaya Sosyal Tesisi tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Eskişarkaya Mahallesi’nde yapımına kısa süre önce başladığı sosyal tesisin inşaatını tamamladı.

Eskişehir'de özel eğitim tesisi yapım ve kiralama ihalesi 18 Haziran'da!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir'de özel eğitim tesisi yapım karşılığı uzun süreli kiralama ve işletme işi ihale ediliyor. İhale 18 Haziran'da yapılacak..

SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu..

Türk Kızılayı'ndan dinlenme tesisi inşaat ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli ili, Merkez ilçesi, Kavaklı köyündeki alanda dinlenme tesisi yaptırılacak. İnşaat ihalesi 5 Aralık'ta gerçekleşecek..

TFF'den Riva'ya otel ve dinlenme tesisi geliyor!

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Tesisleri'nin karşısına yeni bir konaklama birimi yapılacak. 2 ay içerisinde çalışmaların başlayacağı projede 120 odalı otel ve yeni dinlenme tesisi yer alacak.

Aydın Didim'e İLKSAN dinlenme tesisi geliyor!

Didim’de İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı tarafından yaptırılan dinlenme tesislerinin temeli atıldı.

Eskişehir Tepebaşı'nda 10 yıllığına ayni hak tesisi ihalesi!

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Tepebaşı'ndaki 5 bin 422 metrekarelik alanın 10 yıllığına sınırlı ayni hak tesisi işini ihaleye çıkarıyor. İhalesi 29 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek işin toplam bedeli 8 milyon 415 bin 770 TL olarak belirlendi.

eski dinlenme tesisi kumbaba plajı Haberi

eski dinlenme tesisi kumbaba plajı

Yarım asır önce İstanbul'un sayfiyesinde, Şile'de geniş bir alan üzerine kurulan en popüler dinlenme tesisi, bugün tinerci ve evsizlerin istilası yüzünden güçlükle ayakta duruyor. 1953'te inşa edilen, yaklaşık 24 bin metrekarelik parsel içindeki tesis Kumbaba Tepesi eteklerine bir rehabilitasyon merkezi olarak kuruldu, daha sonraları dinlenme tesisi olarak hizmet verdi. Yıllarca bölgede yerli turistleri ağırlayan Kumbaba Motel adlı tesis 90'lı yılların başında ticari kaygılar nedeniyle kapılarını konuklarına kapadı. Bu tarihten sonra, tek katlı binalardan oluşan Kumbaba Motel'in bahçesinde yer alan heykeller, belki de tarihi eser sayılabilecek, üzerinde çeşitli işlemeler bulunan mermer blok ve sütunlar, çini duvar kaplamaları, ahşap işlemeciliğin en ince örneklerinden tavan süslemeleri tahrip edildi.

BELEDİYEDEN PROJE
Şile Belediyesi alandan yararlanılması amacıyla, "Kumbaba Motel Restorasyonu Projesi" adı altında bir...