07 / 05 / 2024

Deprem fırsatçısına şok! Öyle bir ceza yedi ki...

Deprem fırsatçısına şok! Öyle bir ceza yedi ki...

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı yapan yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası verdi.



 

Açıklamada "Ülkemizde yaşanan büyük depremin ardından, deprem bölgelerine yardım götüren ya da deprem bölgesinden yurdumuzun diğer bölgelerine gitmeye  çalışan vatandaşlarımıza bir yol üzeri dinlenme
 tesisi işletmesinin fahiş fiyatla çorba satışı yaptığına dair sosyal medyada görüntüler yer almıştır. Ayrıca bu işletmeyle ilgili Bakanlığımıza çok sayıda şikayet başvuruları ulaşmıştır.

Ticaret İl Müdürlüğümüzce fahiş fiyat ve fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde bahse konu yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir." dendi.

Deprem fırsatçısına şok! Öyle bir ceza yedi ki...

Ticaret Bakanlığı, bir ülkenin hükümet yapısında bulunan ve ülkenin ticaret politikalarını belirleyen, ticari faaliyetlerin yürütülmesi, ticari anlaşmaların yapılması ve ticari konularla ilgili diğer görevlerin yerine getirilmesi gibi görevleri yürüten bir kurumdur. Ticaret Bakanlığı, ülke ekonomisi, ticaret ve sanayi politikaları, ticaret ve yatırım işlemleri, ticari anlaşmalar, çevre dostu ticaret ve diğer ticari konularla ilgili olarak hükümet tarafından atanmış bir bakanlıktır. Ticaret Bakanlığı, ülke içindeki ve dışındaki ticari işlemlerin düzenlenmesine, ticaretin serbestleştirilmesine ve ticari işletmelerin desteklenmesine odaklanır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön