19 / 05 / 2024

Deprem fırsatçısına şok! Öyle bir ceza yedi ki...

Deprem fırsatçısına şok! Öyle bir ceza yedi ki...

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı yapan yol üzeri dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası verdi.



Fiyat Etiketi Yönetmeliği, bir ülkedeki tüketicilerin mal ve hizmetlerin fiyatları hakkında doğru ve açık bilgi sahibi olmasını ve bu bilgilere dayanarak mal ve hizmetlerin fiyatları konusunda doğru karar vermelerini sağlamayı amaçlayan bir yasal düzenlemedir. Fiyat Etiketi Yönetmeliği, mal ve hizmetlerin satış yerinde görülebilecek şekilde etiketlenmesi, fiyatların doğru ve açık bir şekilde görüntülenmesi, öncelikle KDV dahil veya KDV hariç gibi fiyatların belirtilmesi gibi konuları düzenler.

Deprem fırsatçısına şok! Öyle bir ceza yedi ki...

Fiyat Etiketi Yönetmeliği, mal ve hizmetlerin fiyatlarını belirlemek için kullanılan tüm faktörlerin belirtilmesini, fiyatların belirli bir zaman dilimi  içinde geçerli kalmasını, fiyatların değişebileceği durumlarda bu değişikliklerin tüketicilere açık bir şekilde bildirilmesini ve diğer benzer konuları da kapsar.

Fiyat Etiketi Yönetmeliği, tüketicilerin mal ve hizmetler hakkında doğru bilgi sahibi olmasını ve bu bilgilere dayanarak doğru karar vermelerini sağlamak için tüketicilerin haklarını korur ve ticari işletmelerin yanıltıcı veya yanılsama yaratan fiyat etiketlerini kullanmasını engellemeyi amaçlar.

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar'dan


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön