27 / 04 / 2024

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Depremzedelerin konut ihtiyacını fırsat bilerek kira bedellerinde artış yapan bir çok ev sahibi mercek altına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.



Tüm ülkeyi üzüntüye boğan ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra konut fiyatlarında görülen hareketlilik üzerine soruşturma başlatıldı.  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı, konut satış ve kiralama bedellerinde son 20 günde ciddi artışlar yaşandığının tespit edilmesi üzerine düğmeye bastı.

Bu arada Bloomberg'te yer alan bir habere göre, hükümetin ‘fahiş kira, fiyat artışına’ hapis cezası getirilmesine yönelik çalışma başlattığı bildirildi.

Haberde yer alan bilgilere göre, 11 ili etkileyen, 45 bine yakın insanın hayatını kaybettiği, yüz binlerce insanın evsiz kaldığı depremlerin ardından önümüzdeki ay başında yeni inşaatlar için harekete geçmeye hazırlanan hükümet, fahiş fiyat artışları için de 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası getirmeyi planlıyor.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Bir yetkilinin verdiği bilgiye göre hükümet, 1 yıl içerisinde 400 bin civarında konut üretmeyi hedefliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde inşaat sektörü temsilcileriyle Gaziantep’te bir toplantı yaptı. TOKİ, LİMAK, TOBB ve İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) yanı sıra, alçı, armatür, boya, kalıp, yalıtım, ahşap, pencere gibi inşaatın ana bileşenlerinin çatı örgütlerinin toplantıda hazır bulunduğu ifade edildi.

 


Geri Dön