09 / 05 / 2024

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine savcılık soruşturması!

Depremzedelerin konut ihtiyacını fırsat bilerek kira bedellerinde artış yapan bir çok ev sahibi mercek altına alınırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.



FAHİŞ FİYATA 5 YIL HAPİS CEZASI

Hükümetin önümüzdeki süreç içinde dikkate alacağı iki önemli konu inşaat malzeme fiyatlarında yaşanabilecek artışlar ve son dönemde yaşanan kira artışları. Alınan bilgiye göre, hükümet fahiş kira ve fiyat artışları için yeni bir yasal düzenleme yapacak.

Buna göre fahiş fiyat artışı yapanlara 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezaları uygulanacak.

İnşaat yapım süreçlerinde de ham madde fiyatlarında sabitleme yapılacak. TOBB depremin yaşandığı 11 ilde ham madde maliyetlerinde bir yükseliş olmadığı sürece deprem bölgesine yönelik inşaat malzemesinde fiyat artışı yapılmayacağını açıklamıştı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Bakan Kurum da, sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıda fiyat artışları konusunda ciddi uyarılarda bulunurken, süreci fırsata çevirenlerin kamuoyuna ifşa edileceği açıklamasını yaptı.

Geçen yaz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe giren düzenlemeyle 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla artış yapılabileceği hükme bağlanmıştı.

 


Geri Dön