29 / 04 / 2024

Eski Düyunu Umumiye Binası

Eski Düyunu Umumiye Binası

21 Ocak 1933 Akşam Gazetesi'nin haberine göre bir ara İstanbul Belediyesi'ne devredileceği düşünülen Düyunu umumiye binası, maarif vekaletine (Milli Eğitim Bakanlığı) devredileceği o dönemin gündem konusu olmuştur.

Sıfır otomobil sorunu bitiyor mu? Otomotiv devinden sıfır araç alacakları sevindirecek açıklama!

Pandemiden beri yaşanan çip krizi nedeniyle vatandaşın sıfır kilometre bir otomobil satın almak için aylarca beklemek zorunda kaldığı günler sona mı eriyor? Otomobilde artık eski dönemdeki gibi bayiye giden istediği aracı satın alabilecek mi? İşte otomotiv sektörünün en önemli isimlerinden biri müth

Plaklar yeniden değer kazandı! Peki fiyatları ne kadar oldu? İşte 2 Ocak 2023 fiyat listesi

Eski dönemlerde oldukça popüler olan plaklar yeniden değerlendi. Peki plak fiyatları ne kadar oldu? İşte 2 Ocak 2023 fiyat listesi...

Pikap satışları arttı! Peki fiyatları ne kadar oldu? İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi

Eski dönemlerde oldukça popüler olan pikaplar yeniden gündemde. Peki pikap fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Plaklar yeniden değerlendi! Bakın fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Ekim 2022 fiyat listesi

Eski dönemlerde oldukça popüler olan plaklar yeniden gündemde. Peki plak fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Otomobil fiyatlarında Mayıs bombası! En ucuz araba 60 bin lira zamlanacak! Araba alacaklara büyük şok!

Son 2 senedir otomobil fiyatlarında tüm dengeler değişti. 2020'de dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ardından, Türkiye'de otomobil fiyatları eski düzenini kaybetti. Gelecek süreçte otomobil fiyatlarında önemli bir düzenleme yapılacağı belirtiliyor.

Samsun Atakum Belediyesi'nin mülkleri icradan satılıyor!

31 Mart seçimlerinin ardından koltuğa CHP’li Cemil Deveci oturunca, eski dönemden kalan borçlar da gün yüzüne çıktı.

Ankara’da Melih Gökçek dönemi imar tartışması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 16. oturumunda eski dönemde gerçekleşen imar izinleri tartışmalara yol açtı.

İngiltere İstanbul Havalimanı'nı kıskanıyor!

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Straw İngiltere ve Avrupa’nın İstanbul Havalimanı’nı kıskandığını söyledi. Straw “Böyle bir havaalanı bizim için hayal olur” diye konuştu.

Mehmet Keleş'in borçlarına karşılık 47 konut satıldı!

Eski Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş'in borcu karşılığında belediyeye ait olan 47 daire de borca karşılık belediyenin işlerini yapan firmalara satıldı.

İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi Diyanet'e tahsis edildi!

Türkiye’nin en eski, dünyanın ise en saygın botanik bahçelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi’nin müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere 2015’te Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildiği ortaya çıktı.

Korkuteli'deki emlakçılar Nisan ayını bekliyor!

Korkuteli'de emlakçılar "Korkuteli'de Kış aylarında eski dönemlere oranla emlak piyasası kısmen de olsa hareketliydi. Ancak, bu ayın sonu ile birlikte Nisan ayında piyasanın canlanmasını bekliyoruz" dedi.

Konut satışlarında müteahhidin hakları korumaya alındı!

Konutu iade eden tüketici parasını eski düzenlemede 90 günde geri alıyordu. Bu sürede 180 güne çıktı. Yeni düzenleme ile konut satışlarında müteahhidin hakları korumaya alındı.

Emre Altuğ, Alaçatı'da butik otel açtı!

Galatasaray'ın eski dönem ikinci başkanı Turgay Kıran'ın teklifini geri çevirmeyen pop müziğin sevilen ismi Emre Altuğ, La Masion'a ortak olarak Alaçatı'da aldığı 200 yıllık taş evi butik otel yaptı.

Eski Düyunu Umumiye Binası Haberi

Eski Düyunu Umumiye Binası

Borçlar itilafı muhibince hükümete geçen eski düyunu umumiye binası ne olacak? Ve bir aralık binanın belediyeye devredileceği rivayet edilmişti. Bina için istenilen parayı verebilecek vaziyette olmadığından bu fikirden vaçgeçilmiştir. Bundan sonra burasının devlet bankası İstanbul şubesi ittihaz edileceği söylenmişti. 


Fakat bina piyasadan pek uzak ve Cumhuriyet Merkez Bankası şubesi için fazla büyük olduğundan bundan da sarfı nazar edilmiştir. 

Aldığımız son haberlere göre bina Maarif Vekaleti'ne devredilecektir. Maarif Vekaleti burada...