28 / 04 / 2024

Murat Karayalçın: Türkiye’deki her 100 konuttan 60-70'i hatalı!

Murat Karayalçın: Türkiye’deki her 100 konuttan 60-70'i hatalı!

Eski Dışişleri ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın yaptığı açıklamada ülkemizde her 100 konuttan 60-70 tanesinin hatalı, kurallara aykırı olduğunu söyledi.



CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Emine Helil İnay Kınay, eski Dışişleri ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçı’nın da katılımıyla halk buluşması yaptı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre yaptığı açıklamada her yerde, her sokakta, her mahallede olduklarını dile getiren Kınay, “Karabağlar’daki kentsel dönüşümde Murat Karayalçın’ı örnek alacağız” dedi.

“HELİL KINAY’IN BİRİNCİ GÖREVİ KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Buluşmada yaptığı açıklamada "Helil Kınay’ın da birinci görevi kentsel dönüşüm. Kendisinin bu konuya önem verdiğini biliyorum” ifadelerini kullanan Eski Dışişleri ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın Türkiye’de kentsel dönüşümü ilk olarak Ankara’da başlattıklarını söyledi. 

Eski Dışişleri ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın yaptığı açıklamada “Başkent Ankara’da Dikmen Vadisi’nde ve Portakal Çiçeği Evleri’nde daha ülkemizde kentsel dönüşümün ismi anılmazken, kentsel dönüşümün ilk örneklerini verdik. Biz bu iki kentsel dönüşümde de yeni planlar hazırladık. Eski planlarla, mevcut kent planlarıyla kentsel dönüşüm yapılamaz” dedi.


“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINDA HELİL KINAY’A YARDIMCI OLACAĞIM”


Kentsel dönüşümün yalnızca binaların dönüşümüyle gerçekleşmediğini dile getiren Eski Dışişleri ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, “Evet konutlar depreme dirençli olmalı, onda hiç şüphe yok fakat bu yetmez. Ayrıca mahallelerin de kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi gerekli. Fakat ikisi bir araya geldiği zaman kentsel dönüşüm olur. Helil Kınay eğer ben belediye başkanı olursam Murat Karayalçın bana yardımcı olacak diye konuştu.


“TÜRKİYE’DE HER 100 KONUTTAN 60-70 TANESİ HATALI”

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerini anımsatan Eski Dışişleri ve Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, “55 bin vatan evladımız çürük konutlarda oturduğu için yaşamını yitirdi. Hepsini de burada rahmetle anıyorum. Fakat bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kusurudur, suçudur. Onları koruyamadık çünkü depreme dayanıklı olmayan konutlarda yaşıyorlardı. İnşaat Mühendisleri Odası geçtiğimiz haftalarda çok önemli bir açıklama yaptı. Cumhuriyet’imizin 100. yılında ülkemizde her 100 konuttan 60-70 tanesi hatalı, kurallara aykırı. Bunu kabul edemeyiz, biz yeni bir düzen kuracağız. Yeni düzeni Helil Kınay Karabağlar’da başlatacak. Yapılacak olan yeni planlamalarla yaşam kalitesini yükselteceğiz, depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti de 6 Şubat tarihinde yaşadığı utancı tekrar yaşamayacak” diye konuştu.


Milli Emlak'tan Mayıs 2024 fırsatı! 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve arazi satıyor!

KİPTAŞ'tan İstanbul'a yeni proje müjdesi! Resmen başladı!

Siz de toplu para alabilirsiniz! SGK'dan toplu para iadesi nasıl alınır, koşullar neler?


Geri Dön