29 / 04 / 2024

eski galata fotoğrafları

eski galata fotoğrafları

2 Kasım 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Galata Kulesi turistlerin uğrak mekanıymış. Belediye, kule dibindeki harap binaları istimlak ederek burayı park yapacakmış.

1931 yılında Galata'ya asansör yapılacakmış

29 Kanunuevvel 1931 tarihli Akşam Gazetesi'nin yaptığı habere göre Galata Kulesi'ne asansör yapılacakmış. Asansörün yapılma amacı ise şehire gelen seyyahların kuleye rahat çıkabilmelerini sağlamakmış. Ayrıca Beyazıt Kulesi'de tamire alınmış.

Samsung iddialı! Sosyal medyada en iyi fotoğraflar ondan sorulacak!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kullanıcılarına sosyal medya için en iyi fotoğrafları çekme imkanı vermek için kolları sıvadı. İlk hangi telefona o özelllik konulacak?

WhatsApp'tan bir ilk! Profil fotoğrafları herkese açık olacak! Mesaj atan kişi resmen görecek!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir ilke imza attı. WhatsApp 5 bin kişilik duyuru gruplarına izin vererek profil fotoğrafları herkese açık olacak. Mesaj atan kişi resmen görecek! İşte detaylar...

Su altı fotoğrafları çekmek isteyenler müjde! Samsung Galaxy Note 20 Ultra hep yanınızda! 22 Haziran 2022 fiyat listesi!

Tatilde su altı fotoğrafları çekmek isteyenler Hepsiburada'dan müjde geldi! Hepsiburada, Samsung'un suya dayanıklı amiral gemisi telefonuna indirim yaptı! Peki, Hepsiburada'da Samsung Galaxy Note 20 Ultra fiyatları ne kadar? İşte 22 Haziran 2022 fiyat listesi...

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

Muğla Marmaris'te inşası tamamlanan ve "Yazlık Saray" olarak bilinen sarayın yeni fotoğrafları paylaşıldı. 

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Kalebodur'dan Arşivdeki Fotoğraflar yarışması!

Kalebodur'un kentsel yapılı çevreyle ilgili olarak çekilen fotoğrafları içeren Arşivdeki Fotoğraflar yarışması için 4 Mayıs 2020 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Bahçelievler'de çöken binanın fotoğrafları ortaya çıktı!

Bahçelievler'de boşaltılan 7 katlı binanın çökmeden bir gün önce çekilen kolon ve kirişlerinin fotoğrafları ortaya çıktı.

Atakule'nin inşaat fotoğrafları yukarıdan nasıl çekildi?

Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ikinci alışveriş merkezi Atakule'nin inşaat fotoğrafları ortaya çıktı. Drone olmayan zamanda inşaat fotoğraflarının yukarıdan nasıl çekildiği ise merak konusu oldu.

İşte AKM'nin içinden yıllar sonra ilk fotoğraflar!

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM)yıllar sonra ilk hali görüntülendi. Yıkımına karar verilen AKM'nin içindeki tahribat dikkat çekti. İşte AKM'nin içinden yıllar sonra ilk fotoğraflar...

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

Galata'da dikkat çeken bir çatı katı!

Mimari tasarım sayfası Desing Father facebook sayfasında Galata'da yer alan çatı katına ait fotoğrafları paylaştı. İşte Galata'da dikkat çeken bir çatı katının görüntüleri..

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

İstanbul'a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata köprüsü adeta kaderine terk edildi.

Göktürk-2'den Türkiye fotoğrafları!

Genelkurmay Başkanlığı, milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen yüksek çözünürlüklü ilk keşif-gözetleme uydusu Göktürk-2 uydusunca Edirne, Kırklareli, Samsun ve İstanbul'dan alınan görüntüleri paylaştı. İşte o fotoğraflar...

eski galata fotoğrafları Haberi

eski galata fotoğrafları

Galata Kulesi


Kulenin etrafında bir bahçe yapılacak


Galata yangın kulesi, şehrimize gelen bir çok seyyahlar etrafından gezilmektedir. Ancak Kule dibinde bir takım eski ve harap binaların bulunması burasının manzarasını çirkinleştiriyor. Belediye buradaki binaları istimlak ederek tesviye etmeği ve güzel bir bahçe yapmağı karalaştırmıştır.


Aynı zamanda yeraltında olmak üzere buraya bir de muntazam hela yapılacaktır. Yakında bu inşaata başlanacaktır.


Akşam Gazetesi 2 Teşrinisani (Kasım) 1933



Abdullah Kutalmış...