23 / 07 / 2024

eski havalimanı yeşil alan mı olacak

eski havalimanı yeşil alan mı olacak

Davutoğlu, toplam 32 milyar 890 euro’ya tamamlanacak olan 3. havalimanı bittiğinde 150 milyon yolcuya ulaşılacağını söyledi. Davutoplu; “Topografik olarak en doğru alanın seçildiğini düşünüyoruz. Bu alana 5 milyon ağaç dikilecek” dedi...

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

Yeşil GYO İnnovia 4 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil GYO'nun İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Esenyurt Mahallesi, 2945 Ada  59 (Eski 49) nolu parselde bulunan şirket hissesine ilişkin 2020-1240 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Atatürk Havalimanı'nın yeşil alan olması bu ilçeleri uçuracak!

Atatürk Havalimanı’nın Central Park’ı 3’e, Hyde Park’ı 8’e katlayabilecek ölçüde yeşil alana dönüşmesi potansiyeli, Bakırköy başta olmak üzere en çok havaalanına 5 kilometre mesafedeki 5 ilçedeki konut değerlerini pozitif yönde etkileyecek.

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

Yeşil Havalimanı için 4 mühendis görevlendirildi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 çevre mühendisi, havalimanlarında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve Yeşil Havalimanı Projesi'nin takibini yapacak.

Yeşil Kuruluş belgeli havalimanı sayısı 41 oldu!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan 5 havalimanına daha "Yeşil Kuruluş" belgesi verildi. Böylece söz konusu belgeye sahip havalimanı sayısı 41'e yükseldi.

Gümüşhane Yeşil Yol çalışmaları nedeniyle heyelan tehditi altına!

Bir dönem Rum, Ermeni ve Türklerin bir arada yaşadığı ve Eski Gümüşhane olarak da bilinen tarihi Süleymaniye Mahallesi "Yeşil Yol" çalışmaları nedeniyle heyelan tehlikesi altında.

Yeşil Yol Kardeniz'e 2 milyon turist kazandıracak!

Eski TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Nusret Bayraktar, Yeşil Yol projesinin, tamamlanması halinde yılda 2 milyon getireceğini söyledi.

Ekrem Yüce: Yeşil Yol, yeşile yolculuk projesidir!

DOKAP BKİ Başkanı Ekrem Yüce, "Yeşil Yol Projesi"nin yeni bir yol yapma projesi olmadığını belirterek, "Bu yol, yeşile yolculuk projesidir. Eski yolu, yani var olan yolu ıslah etmek, iyileştirmek, işaretlemektir" dedi.

Dilovası Yeşil Vadi Mesire ve Park Alanı hizmete giriyor!

Yapımı devam eden ve yakın zamanda tam kapasite hizmete girecek Dilovası-Tavşancıl Yeşil Vadi Mesire ve Park Alanı için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, “Dilovası bir değer daha kazandı" dedi

Nurgül Yeşilçay Ulus'ta 1 milyon dolara daire arıyor!

İstanbul Tarlabaşı'ndan 3'er katlı 2 eski bina satın alan Nurgül Yeşilçay, gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ortaköy’de oturan Yeşilçay, şimdi de Ulus’ta bahçeli geniş bir ev arayışına girdi.

eski havalimanı yeşil alan mı olacak Haberi

eski havalimanı yeşil alan mı olacak

Yapımı süren 3. havalimanını ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, havalimanının ilk bölümünün 29 Ekim 2017’de açılacağını belirterek, “Topografik olarak en doğru alanın seçildiğini düşünüyoruz. Bu alana 5 milyon ağaç dikilecek” dedi. Davutoğlu, dolar kurundaki artışın projeyi olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.


Gurur verici proje

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran 2014’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Arnavutköy’deki 3. İstanbul Havalimanı’nı ziyaret etti. İnşaat alanını helikopterle inceleyen Davutoğlu daha sonra Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Cengiz İnşaat’tan Mehmet Cengiz, MAPA İnşaat’tan Mehmet Nazif Günal, Kolin İnşaat’tan Naci Koloğlu ve Kalyon İnşaat’tan Mehmet Kalyoncu da katıldı.

Projenin gurur verici olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Türkiye için gurur vericidir çünkü ülkenin ekonomik gücünü yansıtır. Dünyada bu çapta...