05 / 05 / 2024

Yeşil Yol Kardeniz'e 2 milyon turist kazandıracak!

Yeşil Yol Kardeniz'e 2 milyon turist kazandıracak!

Eski TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Nusret Bayraktar, Yeşil Yol projesinin, tamamlanması halinde yılda 2 milyon getireceğini söyledi.



Yeşil Yol Projesinin hazırlandığı dönemde TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olan Nusret Bayraktar, Karadeniz'in yaylalarının "bacasız sanayi" diye adlandırılan turizmin can damarları arasında olduğunu, kültür ve doğa turizminin de Karadeniz'in önemli bir parçası olduğunu anlattı. Yeşil Yol Projesi'nin 5 ayrı toplantı ile şekillendiğini, toplantılar sonucunda 22 maddelik bir yol haritası hazırlandığına işaret eden Bayraktar, karşı çıkanların yol haritasını incelemelerini istedi. Bayraktar, yörede arsa satışı yapılacağı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, gelişen teknolojik şartlarda insan gücü veya hayvanların sırtlarına yükleri vurarak yaylalara gidip gelme devrinin bittiğini söyledi. 


BİR AĞAÇ YERİNE 5 AĞAÇ DİKİLECEK 

Yeşil Yol Projesi'nin 2 bin 60 kilometreyi kapsadığını dile getiren Bayraklar, şunları kaydetti: "Vadilerden ve yaylalardan dolana dolana hiçbir ağaç kesilmesin diye yol yapılıyor. Yol yapımında eğer bir ağaç kesilmek zorunda kalınırsa Orman ve Su İşleri Bakanlığı taahhüt etmiştir. İhale şartnamelerine koymuştur. Bir ağacın karşısında asgari beş ağaç dikilecektir. Mecbur kalmamak şartıyla bahsedilen alanların hiçbir yerinde tek bir ağaç bile kesilmiyor." Bayraktar, tepki gösterilen Yukarı Kavrun ve SamistaI yaylalarında ağacın olmadığını savunarak. "İki binin rakımın üzerinde ağaç bulunmaz. Orada sadece yol yapılması esnasında toprak zeminde renk değişimi söz konusu olacak" ifadelerini kullandı. 


Taka


Geri Dön