06 / 05 / 2024

eski İstanbul belediyesi binası

eski İstanbul belediyesi binası

1939 yılında İstanbul Belediyesi kendine yeni bir idare binası yaptırmaya karar vermiş. Eski bir konakta hizmet veren Belediye, yeni yaptıracağı binayla diğer belediye şubelerini de tek merkezde toplayacakmış.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Eskişehir Belediyesi'nden arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Eski bakanlardan Ali Topuz son yolculuğuna uğurlanıyor!

Eski İmar ve İskan Bakanlarından, eski CHP milletvekili ve eski İstanbul İl Başkanı Ali Topuz'u son yolculuğuna uğurlamak üzere tören düzenledi.

Bolu Belediyesi ana hizmet binası yıkılıyor!

Büyük Camii Mahallesi'nde yer alan ve yeni yapılan hizmet binasının kısmen tamamlanmasının ardından boşaltılan eski Bolu Belediyesi Hizmet Binası yıkılıyor.

Eskişehir Aydın Arat Halk Merkezi hizmete açıldı!

Eskişehir Belediyesi tarafından Odunpazarı ilçesinde inşa edilen Aydın Arat Halk Merkezi hizmete açıldı. Açılışa, çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolu Belediyesi İmar Müdürü tutuklandı!

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Bolu Belediyesi İmar Müdürü Settar T. tutuklandı.

Kumkapı Balık Hali’ne cami inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihi yarımadadaki Kumkapı Balık Hali’nin yeni projesine cami de ekledi. Eski İstanbul’un kalbi tarihi yarımadadaki Kumkapı Balık Hali’yle ilgili projenin ayrıntıları belli oldu.

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1948 yılında İtalyan sefareti binası tütün deposu olacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Konservatuvar binası olarak kullanılması düşünülen, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan, Maçka'daki eski İtalyan sefareti binası Tekel İdaresi'ne devredilerek tütün deposu olarak kullanılacakmış.

Tarihi yarımadanın imar kararını alan komisyonda kimler var?

Eski İstanbul'un kalbi, Tarihi Yarımada'yı imara açan Fatih Belediyesi'nin skandal komisyon kararını, içinde 'psikolog, serbest muhasebeci' bulunduğu bir heyetin onayladığı ortaya çıktı

1944 yılında Surp Agop sahasında ilk inşaata başlanmış!

İstanbul Belediyesi tarafından satılan eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan bir arsada, 1944 yılında arsayı satın alan kişi inşaata başlamış. Belediye mezarlık sahasındaki diğer arsaları da satacakmış.

1944 yılında Surp Agop sahası park haline konulacak!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, eski Surp Agop Mezarlığı sahasını park haline koyacakmış. Eski mezarlık sahasında inşaata ayrılan kısım Belediye tarafından baştan başa park haline konulacakmış.

eski İstanbul belediyesi binası Haberi

eski İstanbul belediyesi binası



Yeni bir belediye binası yapılacak


Bunun için projeler hazırlanmaya başlandı


    Eski bir konakta bulunan belediye merkez binası belediyenin yalnız bir kısım şubelerini ihtiva etmektedir. Fen Heyeti, Sular İdaresi vesair belediye şubeleri ayrı ayrı binalarda bulunuyor. Belediye, bütün şubeleri toplamaya ve zamanın ihtiyacına uygun bir Belediye binası yaptırmaya karar vermiş ve bunun projelerini hazırlatmaya başlamıştır. 

    Yeni belediye binasının yeri henüz malum değildir. Ancak Prost planı mucibince Sultanahmet'te hapishane ve tapu idareleri binaları yerinde yapılacak Adliye Sarayı'nın yanında vilayet ve belediye binaları için de yer ayrılmıştır. Şayet hükümet adliye binasını burada yaptırmaya karar verirse belediye binası da burada yapılacaktır....