02 / 05 / 2024

eski istanbul inşaatları

eski istanbul inşaatları

12 Kasım 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre 1933 yılında inşaat sayısı azalmış, arsa fiyatları da düşmüş. İnşaat sayısı 1932 yılına göre yüzde kırk civarında düşmüş.

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstanbul'un arkeolojik haritasının yapılması için yeni plan hazırlanmış. İstanbul'un her semtine yapılacak yeni inşaatlar için kriterler belirlenmiş.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

İstanbul'da devam eden metro inşaatları ve açılış tarihleri!

İBB, ulaşıma çare olabilmek için metro inşaatlarına devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımı devam eden metro inşaatları hakkında bilgi paylaşıyor.

İstanbul Boğazı'nda yeni bina inşaatları yapılıyor!

Bir süredir İstanbul'un Boğaziçi ön görünüm bölgesinde çok sayıda yeni bina inşaatı yapılıyor. Bunların bir kısmı kişilere ait özel yapılar. Bir kısmı ise polis, vali, asker gibi birimlere ait sosyal tesislerinin inşaatları...

İstanbul'daki duran metro inşaatları için nasıl kredi alındı?

Gazeteci Fatih Altaylı İstanbul'da duran metro inşaatlarının devam etmesi için alınan kredi meselesini tüm boyutları ile aktardı..

İstanbul’da hava kirliliğinin nedeni yükselen inşaatlar!

İstanbul Kocaeli arasında yapılması planlanan otoyolunun nihai ÇED raporunda, İstanbul’da yükselen inşaatların kirliliğe sebep olduğu belirtildi.

Asım Akansoy: İşçi güvenliği yoksa inşaatlar durdurulmalı!

İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı CTP Milletvekili Asım Akansoy, “Bakan Saner’e göre denetim yapılırsa inşaatların tümü duracakmış. Eğer konu insan sağlığı ise, konu işçi güvenliği ise, konu insanların hayatı ise gerekirse tüm inşaatlar durdurulur” dedi.

Manisa'daki hastane inşaatlarında son durum ne?

Manisa’da inşaatları devam eden 558 yataklı Şehir Hastanesi ve 400 yataklı Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin 2018 yılının başında vatandaşlara hizmet vermeye başlayacakları bildirildi.

İzmir Bostanlı'daki tramvay inşaatları bölgedeki dükkan ve ev kiralarını etkiledi!

İzmir trafiğini arapsaçına çeviren tramvay inşaatları en büyük darbeyi Bostanlı esnafına vurdu. Çalışmalar yüzünden müşterilerini kaybeden Cengiz Topel Caddesi esnafı kepenk kapatmaya başladı.

Nazım Biçer: Adana'da inşaatlar ada bazında yapılmalı!

Adana kent merkezinde inşaat alanı kalmadı. Üç dört katlı binalar yıkılıp yerine çok katlı rezidanslar ve iş merkezleri yapılıyor. İMO Başkanı Nazım Biçer, inşaatların parsel değil ada bazında yapılması gerektiğini vurguluyor.

Kartepe Belediyesi tüm inşaatları denetime aldı!

Kartepe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yapımı devam eden inşaatların denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mustafa Kasımoğlu, inşaatların yapımı esnasında denetimlerin sürekli kontrol altında tutulduğunu belirtti.

Niğde'deki projelerin inşaatlarında son durum!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’deki projelerin inşaatlarındaki son durumu ve yapılacak yeni projeleri anlattı. İşte 2016 yılı içinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak projeler..

Kalekim'in Wintertech ürünüyle inşaatlar kış aylarında durmayacak!

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, (-10) °C’de dahi yapılara uygulama imkanı sağlayan yenilikçi ürünü ‘Wintertech’ ile zorlu kış şartlarında bile inşaatların durmaması için mükemmel bir çözüm sunuyor.

eski istanbul inşaatları Haberi

eski istanbul inşaatları

İnşaat azaldı

Bu yüzden arsa fiyatları düşüyor.


Yeni yapılar ve binalar kanununun neşrindenbire İstanbul içindeki bina inşaatı mühim miktarda azalmıştır. Yapılan tetkikta göre geçen sene bu mevsimde yapılan inşaata nazaran bu seneki inşaat yüzde kırk nisbetinde azdır.


İnşaatın durmasına başlıca sebep, yeni kanunun bir çok kayıtlar koyması ve bir çok kimselerin elindeki parayı daha evvelden inşaata yatırmış olmalarıdır.


İstanbul'un bir çok yerlerinde, iki kattan fazla inşaat yapılamıyor, iki katlı bir binanın getireceği kira, arsanın ve inşaatın sermayesini uzun müddet çıkaramayacağından bir çok kimseler bunu hesap ile inşaattan vazgeçiyorlar.

Bu vaziyet arsa fiyatlarını da tesir etmiş, bir çok yerlerde arsa fiyatları yüzde yirmi, yirmi beş nisbetinde düşmüştür.


Akşam Gazetesi 1 Teşrinisani (Kasım) 1933



Abdullah Kutalmış...