04 / 05 / 2024

Mahkeme 'dur' demişti, TOKİ vites yükseltti: 'Kanal İstanbul' çevresindeki inşaatlar tam gaz!

Mahkeme 'dur' demişti, TOKİ vites yükseltti: 'Kanal İstanbul' çevresindeki inşaatlar tam gaz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin geçeceği en verimli arazileri üzerinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın inşaatları yükseliyor. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje şeklinde lanse ettiği Kanal İstanbul’un etrafında kurulacak olan Yenişehir için verimli tarım ve orman arazilerini imara açan planlar; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2021 yılında onaylanmış ve 3 etap olarak itirazlar için askıya çıkarılmıştı. 

Söz konusu planlara karşı hukuk mücadelesi başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu davalar sonucu bölgenin tüm planları İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 2023 yılının Aralık ve 2024  yılının Ocak ayında ayrı ayrı verilen kararla iptal edilmişti. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İstanbul 3. İdare Mahkemesi de Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Dursunköy projesinin yer aldığı 2. Etabın imar planlarını 29 Aralık 2023 tarihinde iptal etmişti. Bakan olduğu dönemde planlara onay veren Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum’un yerel seçim sürecinde “gündemimizde yok” demesine rağmen kanalın çevresindeki lüks konutların inşaatı son sürat sürüyor.

Mahkeme dur demişti, TOKİ vites yükseltti: Kanal İstanbul çevresindeki inşaatlar tam gaz!

İNŞAATLAR DEVAM EDİYOR

THY ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın etaplar halinde Arnavutköy Dursunköy’de hayata geçirdiği dev konut projesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Arnavutköy Baklalı Köyü’nde 5 etap olarak hayata geçirdiği Kanal İstanbul manzaralı toplu konut projeleri de mahkeme kararına rağmen devam ediyor.

Sözcü'den Özlem Güvemli imzalı habere göre, CHP’li eski İBB Meclis Üyesi olan Bodrum ve Muğla Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman söz konusu kaçak inşaatlara tepki gösterdi. Nadir Ataman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bakanlığın yeni imar planı ve madde 18 uygulaması yapması gerekirken hiçbir şey olmamış gibi Arnavutköy Dursunköy’de Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 13 bin 500 konut inşaatı tüm hızı ile sürüyor. Yine aynı şekilde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Arnavutköy Baklalı’da 3 bin 600 konutluk projesi de sanki mahkeme kararı yokmuş gibi sürüyor. Yeri geldiği zaman vatandaşların tarlasındaki ahıra müdahale eden bakanlık, söz konusu kendisi olduğunda, yandaş müteahhitler olduğunda tam gaz inşaatlara devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

İMKON'dan çimento ve beton zammı eleştirisi: 6 aydır elektriğe ve doğalgaza zam gelmemesine rağmen bu neyin zammı?

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Kiracılar dikkatli olun! Ev sahibiniz kiraya yüzde 100 zam yapabilir...


Geri Dön